PSG a avut parte de o seară excelentă pe Camp Nou, a câștigat cu 4-1 în fața Barcelonei (Kylian Mbappe a reușit un hat-trick) și a făcut un pas important spre sferturile Champions League. În cealaltă partidă a serii, Liverpool s-a impus cu 2-0 în fața celor de la RB Leipzig (meciul s-a jucat la Budapesta), după ce a profitat de imensele erori din apărarea echipei pregătite de Julian Nagelsmann.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Rezultatele înregistrate marți:

FC Barcelona vs PSG 1-4

Au marcat: Messi '27 / Mbappe '32, '65, '85, Kean '70

RB Leipzig vs Liverpool 0-2

Au marcat: Salah '53, Mane '58

De știut:

  • Ultimul jucător care a reușit să înscrie un hat-trick pe Camp Nou în Champions League (în calitate de vizitator) a fost Andriy Shevchenko (actualul selecționer al Ucrainei), în 1997, când Dinamo Kiev s-a impus cu 4-0 în fața catalanilor.

  • Partidele retur vor avea loc pe 10 martie.
  • Tragerea la sorţi a duelurilor din sferturi şi semifinale va avea loc în data de 19 martie.

FC Barcelona vs PSG 1-4 (Messi '27 / Mbappe '32, '65, '85, Kean '70)

Cele mai importante momente ale partidei:

'85 Goool PSG! Parizienii pleacă pe contraatac, pasează perfect până în careul catalanilor, mingea ajunge la Mbappe și francezul îl învinge pe Ter Stegen cu un șut superb, cu latul.

'79 Greșeală incredibilă a lui Keylor Navas. Portarul PSG-ului se blochează, Griezmann îl presează, dar mingea trece puțin pe lângă poartă după ce a lovit piciorul francezului.

'70 Goool PSG! Paredes centrează perfect din lovitură liberă, iar Moise Kean îl învnge pe Ter Stegen cu o lovitură de cap.

'68 PSG, aproape de gol. Mbappe trece în viteză pe lângă Dest, șutează pe jos, dar Ter Stegen scoate cu piciorul.

'65 Goool PSG! Dest îl scoate din ofsaid pe Florenzi, italianul centrează în careu, Pique deviază de lângă Verratti și mingea ajunge la Mbappe (pierdut din marcaj de același Dest) care șutează puternic și înscrie. Reușita a fost validată cu ajutorul sistemului VAR.

'50 Încă o ocazie mare pentru PSG! Mbappe pasează pentru Icardi, argentinianul se afla într-o poziție bună, dar a decis să trimită mai departe pentru Kean (era puțin cam în spate), iar șutul italianului a fost deviat de Jordi Alba și respins de Ter Stegen.

'47 Mbappe trage cu mult efect din afara careului, dar mingea trece pe lângă poarta lui Ter Stegen.

'37 Griezmann pleacă pe cont propriu (Dembele alerga în flancul opus), dar nu finalizează acțiunea cu gol (a tras puțin pe lângă poartă).

'35 Kurzawa trage cu latul, printre picioarele lui Pique, dar Ter Stegen se întinde și respinge în ultimul moment în corner.

'32 Goool PSG! Fază superbă a parizienilor. Verratti pasează cu exteriorul în interiorul careului, Mbappe preia, controlează foarte bine balonul, trece pe lângă Lenglet și îl învinge pe Ter Stegen cu un șut puternic, la colțul scurt.

'29 Ratare incredibilă a lui Dembele. Mingea ajunge la francez într-o poziție ideală (Kurzawa a comis din nou o eroare, iar Messi a dus balonul până în careu), dar acesta lovește greșit și îi "pasează" mingea lui Navas.

'27 Goool Barcelona! Lionel Messi transformă penaltiul - îl învinge pe Keylor Navas cu un șut în vinclu.

'26 Penalti pentru Barcelona, după ce De Jong s-a împiedicat de Kurzawa în timp ce urmărea balonul în careu.

'19 Mbappe pasează printre mai mulți adversari pentru Icardi, argentinianul scapă singur cu Ter Stegen, dar șutează slab și mingea este respinsă de Pedri din fața porții.

'14 Pedri îi trimite o pasă excelentă lui Griezmann, dar francezul nu se grăbește și șutează slab. Navas nu a avut probleme.

Au evoluat echipele:

Barcelona: Ter Stegen - Dest (Mingueza '71), Pique (Puig '79), Lenglet, Alba - De Jong, Busquets (Pjanic '79), Pedri (Trincao '79) - Griezmann (Braithwaite '85), Messi, Dembele. Antrenor: Ronald Koeman

PSG: Navas - Florenzi (Kehrer '89), Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa - Paredes, Gueye (Herrera '46) - Kean (Danilo '85), Verratti (Draxler '73), Mbappe - Icardi. Antrenor: Mauricio Pochettino

RB Leipzig vs Liverpool 0-2 (Salah '53, Mane '58)

Cele mai importante momente ale partidei:

'90+3 Ocazie imensă pentru Leipzig! Hwang Hee-Chan primește o pasă pe culoar, dar trimite puțin pe lângă poarta lui Alisson.

'79 Dintr-o poziție foarte bună, Angelino șutează paralel cu poarta.

'58 Goool Liverpool! Mukiele greșește inexplicabil (dă pe lângă minge încercând să degajeze), Mane scapă singur cu portarul și înscrie fără probleme.

'53 Goool Liverpool! Sabitzer pasează înapoi, Klostermann se împiedică, Salah profită și îl învinge pe Gulacsi.

'46 Ocazie importantă pentru Leipzig! Nkunku scapă singur cu Alisson, dar portarul brazilian respinge în corner cu mâna stângă.

'37 Liverpool înscrie, dar reușita nu este validată pentru că mingea a ieșit din teren înaintea centrării lui Mane.

'15 Salah scapă singur cu portarul, dar Gulacsi parează. Faza a continuat, dar Firmino a tras în plasa laterală din colțul careului mic.

'4 Dani Olmo trimite în bară cu o lovitură de cap.

Au evoluat echipele:

Leipzig: Gulacsi - Mukiele (Orban '64), Klostermann, Upamecano, Angelino - Sabitzer, Haidara (Poulsen '64), Kampl (Hwang Hee-Chan '73) - Nkunku, Olmo, Adams. Antrenor: Julian Nagelsmann

Liverpool: Alisson - Alexander Arnold, Kabak, Henderson, Robertson - Thiago (Oxlade-Chamberlain '72), Wijnaldum, Jones - Salah (Williams '90), Firmino (Shaqiri '72), Mane. Antrenor: Jurgen Klopp

Leipzig nu a putut primi pe propriul stadion echipa engleză din cauza restricţiilor de călătorie puse în aplicare de autorităţile germane, pentru cetăţenii care provin din ţări afectate de noua tulpină de coronavirus.

Deşi Leipzig a cerut o excepţie de la restricţiile legate de pandemie, Ministerul federal de Interne a afirmat că această cerere nu intră în circumstanţele excepţionale.

Această regulă este în vigoare oficial până la 17 februarie şi vizează în primul rând Marea Britanie, unde noua tulpină este răspândită.

Clasamentul campioanelor din C1:

*Cupa Campionilor + Champions League

1 Real Madrid 13 (ultima dată în 2017)

2 AC Milan 7 (ultima dată în 2007)

3 Bayern Munchen 6 (campioană en-titre)

4 Liverpool 6 (ultima dată în 2018)

5 Barcelona 5 (ultima dată în 2015)

6 Ajax 4 (ultima dată în 1995) etc.