​Atacantul brazilian Neymar va lipsi "aproximativ" patru săptămâni după ce a suferit o accidentare la aductori în meciul câştigat miercuri cu Caen în Cupa Franţei şi nu va juca în duelul cu FC Barcelona de pe 16 februarie, din turul optimilor de finală ale Champions League, a anunţat joi clubul Paris Saint-Germain, citat de AFP.

NeymarFoto: Franck FIFE / AFP / Profimedia

Anunţul făcut de PSG dă de înţeles că Neymar ar putea fi apt de joc în returul cu Barca, fosta sa echipă, pe 10 martie.

Absenţa lui Neymar este al doilea forfait major pentru antrenorul Mauricio Pochettino, după cel al lui Angel Di Maria, accidentat la coapsă în meciul de campionat de duminică de la Marseille.

Tehnicianul argentinian va trebui să se descurce fără doi dintre "cei patru fantastici" ai săi în această partidă foarte aşteptată, la patru ani după "remontada" reuşită de Barca în faţa lui PSG (6-1 în retur după 0-4 în tur). Neymar, pe atunci în tricoul blaugrana, a fost unul dintre marii artizani ai acelei seri istorice.

Accidentarea suferită pe terenul lui Caen, echipă de divizia a doua, este ultima dintr-o serie foarte neplăcută pentru Neymar. Cumpărat în vara lui 2017 pentru o sumă uriaşă, 222 de milioane de euro, atacantul a lipsit de mai multe ori când PSG avea mai mare nevoie de el.

În 2018, a ratat meciul retur cu Real Madrid din optimile Ligii Campionilor, iar anul următor el nu a putut fi folosit în dubla manşă cu Manchester United, în aceeaşi fază a competiţiei. De fiecare dată, PSG a fost eliminată.

În 2020, forma lui foarte bună i-a permis lui PSG să atingă în premieră finala competiţiei, pierdută în faţa lui Bayern Munchen (0-1). Această epopee i-a permis lui Neymar să se simtă bine la Paris, el exprimându-şi dorinţa de a a-şi prelungi contractul care expiră în 2022, transmite Agerpres.