Cristiano Ronaldo a vorbit pe finalul lui 2020 despre ultima parte a carierei sale fotbalistice, atacantul lusitan precizând și care este ultimul său mare vis: acela de a câștiga Campionatul Mondial de fotbal alături de Portugalia. De asemenea, vedeta celor de la Juventus Torino a vorbit și despre cât timp mai are de gând să joace la cel mai înalt nivel.

HotNews.roFoto: Hotnews

Câştigător de cinci ori al Balonului de Aur, cel mai prolific marcator în Serie A în acest sezon competiţional, chiar dacă Juve este momentan pe locul 6, Ronaldo (35 ani) are nevoie de doar şapte goluri internaţionale pentru a egala recordul mondial de 109 goluri stabilit de iranianul Ali Daei.

Vrea să mai joace câțiva ani

"Nu contează vârsta. Ceea ce este important este mintea. Nu contează dacă Cristiano Ronaldo este bun, mâine nu ştii ce se va întâmpla. Eu trăiesc în prezent, trăiesc momentul. Acum momentul este bun, mă simt fericit, mă simt în formă, sunt într-un moment bun din viaţa mea.

Sper să joc mulţi, mulţi ani, dar nu ştii niciodată. Acesta este fotbalul, nu ştim ce urmează să se întâmple mâine. Când vorbesc cu colegii tineri le spun întotdeauna , pentru că nu ştim niciodată ce se va întâmpla. Am speranţe pentru viitor, aşa că sunt fericit cu asta", a spus Ronaldo.

Cristiano Ronaldo a fost desemnat cel mai bun fotbalist al secolului XXI, cu ocazia galei Globe Soccer Awards desfăşurată la Dubai.

Starul lusitan i-a devansat în cadrul votului pe argentinianul Lionel Messi, brazilianul Ronaldinho şi egipteanul Mohamed Salah. Cristiano Ronaldo a primit cu emoţie trofeul oferit de organizatori.

"Acest premiu este foarte important pentru mine. A fi nominalizat alături de mari fotbalişti este o onoare. Acest lucru mă motivează şi mai mult. Este uimitor că mulţi copii vor să fie ca mine, să aibă aceeaşi tunsoare.

Vreau să-i văd în întreaga lume făcând atmosferă atunci când înscriu un gol", afirma portughezul, care a spus atunci că îşi doreşte o revenire cât mai rapidă a fanilor în tribune, relatează Agerpres.