După 35 de minute în care CSU Craiova a pus probleme la poarta lui Vlad, FCSB a preluat complet controlul partidei și s-a impus cu 2-0, Dennis Man reușind o "dublă". În urma acestui rezultat, cele două echipe au făcut rocada în clasament: FCSB a trecut pe prima poziție, iar Craiova ocupă locul secund.

Dennis ManFoto: lpf.ro

Man a marcat în minutele 39 şi 55.

Au evoluat echipele:

CSU Craiova: Pigliacelli - Vlădoiu, Bălaşa, M. Constantin, Bancu - Nistor, Bic (Screciu '78), Cicâldău (Căpăţână '78) - Baiaram (Ivan '30), Mamut, Ofosu (Bărbuţ '70). Antrenor: Corneliu Papură

FCSB: A. Vlad - V. Creţu, I. Cristea, Ov. Popescu, Panţîru (Briceag '46)- Moruţan, G. Simion (Perianu '64), Olaru - D. Man, Fl. Tănase (Buziuc '82), Fl. Coman (O. Popescu '82). Antrenor: Anton Petrea.

Clasament Liga 1:

*sursă: flashscore.ro

Ce au declarat cei doi antrenori:

"Am avut ceva mici probleme de organizare defensivă la început, dar după pauză ne-am organizat mult mai bine şi cred că nu le-am mai dat nicio şansă. Noi am reuşit să ne facem jocul de atac, am reuşit să marcăm două goluri şi puteam să o facem de mai multe ori. Dar importantă e victoria, acum trebuie să ne gândim la meciul următor, care este peste trei zile. Sperăm să ne recuperăm cât mai repede şi să câştigăm şi acel joc.

Eram obişnuiţi pe Arena Naţională, un stadion prietenos pentru noi, dar asta este situaţia, dacă nu putem evolua acolo am găsit această variantă (n.r. - la Mogoşoaia) E lângă Bucureşti, terenul e bun, sper ca şi după meciul de luni seară să fim bucuroşi. Faptul că marcăm multe goluri este îmbucurător pentru noi, să fim pe primul loc este plăcut, dar campionatul este foarte echilibrat, de la o etapă la alta se pot întâmpla răsturnări de situaţie.E o victorie importantă cea din această seară, dar nu decisivă. Ne bucurăm de această victorie şi rămâne să ne pregătim de meciurile viitoare.

Suntem într-o situaţie inedită cu începerea campionatului atât de devreme (n.r. - după Anul Nou), nu ştiu dacă e un avantaj, pentru că nu ştii cum va fi vremea, nu ştim unde vom avea posibilitatea să ne antrenăm. Mă refer la toate echipele. Nu ştiu dacă e o idee foarte bună, dar ăsta e programul stabilit, nu avem ce să facem, trebuie să ne adaptăm la condiţiile meteo, la orice şi să ne pregătim cât mai bine în perioada asta scurtă de zece zile sau cât vom avea la dispoziţie.

Le spun jucătorilor că valoare au, dar trebuie să formăm o echipă, un grup unit ca să putem să câştigăm trofee. La capitolul acesta trebuie să lucrăm ca să devenim o forţă a campionatului. (n.r. - despre fundaşul Radunovici de la Astra care va ajunge la FCSB) E un jucător valoros, jucător de bandă, un jucător bun", a declarat Petrea, la microfonul televiziunilor care transmit Liga I.

"Au fost două reprize distincte. În prima repriză am avut situaţii de a marca, am fi meritat să conducem. Ei au dat primul şut primul gol, în minutul 38. A doua repriză ne-au supus unei presiuni căreia nu i-am putut rezista. Din minutul 60, i-am simţit foarte puternici. Trebuie să recunoaştem că nu am putut ţine ritmul cu echipa adversă din punct de vedere fizic.

Trebuie să câştigăm meciul următor, iar lupta e abia la început, e abia etapa a XIV-a, mai sunt multe puncte în joc, aşa că nu putem spune că e cineva favorit. (n.r. - despre un eventual conflict cu Alexandru Mateiu) Mateiu este componentul echipei noastre, face parte din cei 24. Despre conflict, cei care au scris pot să vă detalieze. Eu nu ştiu de asemenea conflicte. (n.r. - despre transferuri) În perioada de mercato probabil fiecare echipă încearcă să-şi îmbunătăţească lotul, vom vedea ce vom reuşi. Ne vom pune la masă şi vedem ce avem nevoie", a declarat Papură, la microfonul televiziunilor care transmit Liga I.

Cele mai importante momente ale partidei dintre CSU Craiova și FCSB:

'90 Man pleacă într-o cursă individuală, ajunge în careu, dar ratează execuția cu exteriorul.

'81 Pigliacelli apără șutul lui Coman, mingea ajunge din nou la acesta (după o pasă a lui Man), însă Bălașa intervine de pe linia porții.

'79 Man, Tănase și Moruțan construiesc o fază spectaculoasă, însă Pigliacelli mai are o paradă.

'77 FCSB scapă pe contraatac, Tănase este blocat în primă fază, mingea rămâne la el, dar acesta nu lovește suficient de puternic și Pigliacelli are timp să intervină.

'65 Asediu la poarta oltenilor. Olariu lovește bara dintr-o poziție dificilă.

'64 Man este aproape de hat-trick după ce primește mingea de la un adversar (Vlădoiu), dar șutul său este blocat de Pigliacelli.

'61 Olaru lovește bara cu un șut de la marginea careului.

'55 Gol FCSB! Moruțan îl lasă singur cu Pigliacelli pe Dennis Man (Bălașa îl scotea din ofsaid) și acesta înscrie pentru a doua oară.

'49 Cicâldău centrează din corner, Bălașa deviază, dar Marius Constantin nu este suficient de rapid și mingea iese în afara terenului.

'39 Gol FCSB! Coman îi pasează pe culoar lui Dennis Man, acesta scapă din marcajul lui Bancu și înscrie cu un șut la coțul scurt.

'38 Vlădoiu centrează perfect, cu mult efect, însă lovitura de cap a lui Cicâldău se duce peste poartă.

'33 Cicâldău șutează cu latul din marginea careului, dar Vlad are din nou o intervenție bună.

'21 Mamut trage la colțul lung (după o pasă foarte bună a lui Nistor), Vlad se întinde și respinge în corner.