Real Madrid și-a complicat soarta calificării în optimile Champions League după ce a pierdut (0-2) meciul disputat la Kiev cu Șahtior. Zinedine Zidane a vorbit după confruntare despre situația în care se găsesc "albii" și a fost atins și subiectul demisiei.

Zinedine ZidaneFoto: Indira / Zuma Press / Profimedia

"Nu voi demisiona, nu ar fi de folos. Am fost foarte buni în prima repriză, dar ne-au lipsit golurile. Presam bine, jucam bine... Mingea nu a vrut să intre. Am avut şanse, am avut bară... şi apoi s-a complicat.

Sunt puternic şi am de gând să dau totul. Cred că meritam să câştigăm. Am avut şanse. Nu putem lăsa capul jos. Când ai o serie proastă, trebuie să continui.

Este o serie proastă în ceea ce priveşte rezultatele, dar trebuie să continuăm. Astăzi, a fost o finală. Ne-am pregătit bine, dar mingea nu a intrat. Avem un joc de câştigat şi trebuie să mergem mai departe" - Zinedine Zidane la Kiev, citat de marca.com.

Criticat putenic de presa madrilenă

"Nu cred că există o problemă, o mulţime de lucruri se adună. Ne-am creat şanse, nu are legătură cu jocul nostru. Ne străduim să înscriem goluri. Un gol marcat de noi întâi ne-ar fi făcut jocul mai uşor.

"Sunt optimist. Este un moment dificil, dar trebuie să avem caracter şi mândrie. Rezultatul de astăzi este o ruşine pentru că nu l-am meritat. Trebuie să câştigăm următorul joc. Vom crede şi vom lupta, sunt sigur de asta", a adăugat Zidane.

Real Madrid are nevoie de o victorie cu Borussia Monchengladbach, în ultima etapă a fazei grupelor, pentru a avea şanse de a se califica în optimile de finală ale Ligii Campionilor.

  • Grupa B

Şahtior Doneţk vs Real Madrid 2-0

Au marcat: Dentinho '57, Solomon 82.

Borussia Monchengladbach vs Inter Milano 2-3

Au marcat: Alassane Plea '45+1, '76 / Darmian '17, Lukaku '64, '73

- În minutul 85, Plea a mai înscris un gol, care a fost anulat de VAR pentru ofsaid.

Clasament:

1. Monchengladbach (16-7) 8

2. Șahtior (5-12) 7

3. Real Madrid (9-9) 7

4. Inter Milano (7-9) 5

În ultima etapă sunt programate partidele: Inter - Şahtior şi Borussia - Real (9 decembrie, ora 22.00).