​Edinson Cavani şi-a cerut scuze, luni, după un comentariu apărut pe Instagram, care a dus la deschiderea unei anchete din partea Federaţiei Engleze de Fotbal (FA) pentru rasism, informează News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Mesajul pe care l-am postat după meciul de duminică a fost unui afectuos pentru un prieten, căruia îi mulţumeam pentru felicitări. Sunt total împotriva rasismului şi l-am şters imediat ce mi s-a explicat că ar putea fi interpretat diferit. Îmi cer sincer scuze pentru acest mesaj", a declarat Cavani.

Federaţia Engleză (FA) a anunţat că a deschis o anchetă cu privire la un comentariu postat pe Instagram şi apoi şters rapid de atacantul formaţiei Manchester United Edinson Cavani. Jucătorul uruguayan ar putea primi mai multe meciuri de suspendare.

Ca răspuns la un mesaj de felicitare care i-a fost trimis după dubla sa decisivă în victoria echipei Manchester United, obţinută, duminică, la Southampton (3-2), Cavani ar fi scris "negrito" (negru mic), potrivit agenţiei de ştiri PA, într-o postare pe Instagram.

Clubul l-a apărat pe atacantul uruguayan, explicând că acel cuvânt a fost folosit cu o intenţie prietenoasă şi că are o altă conotaţie în America de Sud.

Gruparea din Manchester a precizat că l-a informat pe Cavani că utilizarea unui astfel de termen în Marea Britanie este împotriva regulilor stabilite de Federaţia Engleză (FA), ceea ce l-a împins pe fotbalist să-şi şteargă postarea.

Înainte de începerea sezonului, federaţia engleză a publicat instrucţiuni de combatere a comportamentelor şi comentariilor rasiste sau discriminatorii. Infracţiunile de pe reţelele de socializare se pedepsesc cu o suspendare minimă de trei meciuri. În ciuda acestei prevederi regulamentare, sezonul trecut, Bernardo Silva (Manchester City), pentru o glumă despre Benjamin Mendy, şi Dele Alli (Tottenham), ironizând boala Covid-19, au fost suspendaţi câte un meci după ce au încălcat aceste instrucţiuni.

Un alt uruguayan, Luis Suarez, a folosit cuvântul "negrito" faţă de Patrice Evra, în 2011, când cei doi jucători au avut o altercaţie în timpul unui meci Liverpool - Manchester United.

Suarez a susţinut şi el că acesta era un termen de afecţiune, dar federaţia engleză nu a acceptat această explicaţie şi l-a sancţionat pe atacantul aflat atunci la Liverpool cu opt meciuri de suspendare.