A înscris deja de 10 ori în actuala ediție de Serie A (este pe primul loc în ierarhia marcatorilor) și arată o poftă de joc fantastică. Zlatan Ibrahimovic le-a dezvăluit jurnaliștilor care este dieta care-l face să pară "veșnic" tânăr pe teren chiar și la 39 de ani.

Zlatan IbrahimovicFoto: Franco Romano / AFP / Profimedia

Ibra este deja un fenomen: reușește să fie decisiv pentru Milan chiar și la 39 de ani, suedezul trăind practic o a doua tinerețe în fotbalul profesionist.

Întrebat în dese rânduri care este secretul peformanțelor sale, Zlatan a precizat că pe lângă seriozitatea de la antrenamente îl ajută enorm și dieta.

Dar ce mânâncă de fapt suedezul?

Nu doar că marchează, dar se află în top (al treilea) și atunci când vine vorba despre rapiditate.

Ibra le-a povestit jurnaliștilor că mânâncă doar carne albă, iar fructele și legumele sunt de asemenea de bază. În plus, acestea trebuie să fie neapărat proaspete.

Atacantul a renunțat la "plăcerile vinovate" numite înghețată, pizza și paste. Când vine vorba despre carbohidrați, acesta apelează la ajutorul cerealelor. Alunele nu lipsesc, de asemenea, de la mesele lui Ibra.

Totul se face însă cu mare atenție, porțiile fiind atent cântărite. Fotbalistul a angajat și un chef personal. Motivul? A recunoscut că a avut mereu probleme să se mențină la greutatea ideală (între 92 și 94 de kilograme).

De ce artele marțiale?

Ibra preferă artele marțile în detrimentul obișnuitelor ședinte din sala de forță. Atacantul spune că îl ajută enorm atunci când vine vorba despre mobilitate.