​Clubul englez de fotbal Manchester United a desfăşurat investigaţii criminalistice în urma unui atac cibernetic asupra sistemelor informatice ale grupării din Premier League şi colaborează cu Centrul Naţional pentru Securitate Cibernetică (NCSC) pentru a evalua pagubele, transmite Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

United a precizat săptămâna trecută că a fost ţinta unui atac cibernetic şi a fost nevoit să îşi oprească sistemele pentru a proteja datele, însă canalele media ale clubului nu au fost afectate, inclusiv site-ul oficial şi aplicaţia de mobil, potrivit Agerpres.

''NCSC are cunoştinţă de incidentul care a afectat clubul de fotbal Manchester United şi lucrăm cu organizaţia şi partenerii pentru a evalua impactul'', a precizat un purtător de cuvânt al agenţiei, citat de presa britanică.

United a subliniat că atacul nu a avut un impact asupra acţiunilor din ziua meciului.

''Atacul a fost de natură perturbatoare, dar nu avem cunoştinţă de o eventuală compromitere a datelor legate de fani. Sistemele critice necesare pentru meciurile de pe Old Trafford sunt în siguranţă, iar meciurile s-au desfăşurat în condiţii normale'', a precizat clubul, care nu a dorit să comenteze în legătură cu responsabilii pentru aceste atacuri.

Manchester United, care a învins-o marţi seara pe Istanbul Başakşehir, cu 4-1, pe Old Trafford, în Champions League, va juca duminică în Premier League cu Southampton, în deplasare.