După un debut perfect în Grupa A, CFR Cluj speră să obțină o nouă victorie europeană. Echipa antrenată de Dan Petrescu va avea parte de o misiune dificilă urmând să primească vizita campioanei Elveției, Young Boys Berna. Partida va fi LiveText pe HotNews.ro. și în direct pe Digisport 1, Telekom Sport 1 și Look Plus de la ora 22:00.

HotNews.roFoto: Hotnews

De la aceeași oră, tot în Grupa A se dispută meciul AS Roma vs ȚSKA Sofia.

Echipe probabile:

CFR Cluj: Bălgrădean - Manea, Vinicius, Burcă, Camora - Chipciu, Hoban, Djokovic - C. Deac, Debeljuh, Păun. Antrenor: Dan Petrescu

Young Boys Berna: Von Ballmoos - Bürgy, Lustenberger, Zesiger - Hefti, Rieder, Sierro, Maceiras - Fassnacht, Nsame, Ngamaleu. Antrenor: Gerardo Seoane

Stadion: „Dr. Constantin Rădulescu”, Cluj

Arbitru: Glenn Nyberg / Asistenți: Mahbod Beigi, Andreas Söderqvist (toți din Suedia)​

Ce spune Dan Petrescu

"Va fi un meci foarte dificil împotriva campioanei din Elveţia în ultimii ani, a dominat fotbalul în Elveţia şi după ce am studiat adversarul foarte bine în ultimele zile pot să spun că ei sunt favoriţi la trecerea de aceste grupe. În afară că pasează foarte bine, au şi planul B, care joacă minge mult pe vârf şi al doilea vârf e foarte rapid, câştigă mereu cam toate mingiile.

Din punctul meu de vedere e cea mai agresivă echipă cu care am jucat noi în Europa în ultimii doi ani, ca şi agresivitate sunt foarte, foarte buni. Din păcate, avem probleme de lot, lotul nostru nu e aşa de valoros ca cel de la Young Boys care au vreo 30, avem vreo 19 jucători şi am pierdut doi de pe lista UEFA, Bordeianu care a plecat şi Cestor, care era pe lista UEFA, a dispărut pe următoarele 6 luni, problemele sunt grave, dacă o să mai apară vreo accidentare sau test Covid, o să ne fie foarte greu să facem faţă în această grupă" - Dan Petrescu, antrenor CFR Cluj.

Ce spune Mario Camora

"Este un meci foarte important pentru noi, obiectivul principal este să câştigăm, dar ştim că va fi foarte greu. Ei au mare experienţă, un buget mai mare, dar sperăm să câştigăm, cred că şansele sunt 50-50. Pentru noi e bine că jucăm din trei în trei zile, pentru jucători, dar cred că e greu pentru antrenor, mereu are probleme: cine joacă, cine nu joacă" - Mario Camora.

Antrenorul oaspeților: CFR este o echipă foarte omogenă şi puternică

"Ca orice joc internaţional, va fi foarte greu din punct de vedere fizic, iar echipa adversă va avea un nivel de intensitate foarte crescut. Totuşi, sper să avem un joc de calitate. În analiza video am descoperit că avem un adversar imbatabil în ultimele meciuri, cu foarte multă experienţă. Sperăm să găsim soluţii în acest sens, să punem presiune pentru a-i determina să facă greşeli.

Am văzut în analiza video care sunt aspectele puternice ale echipei adverse şi am luat măsuri în acest sens. Au jucători puternici, aşa că ne concentrăm pe duelurile directe ale acestora. Am observat că CFR este o echipă foarte omogenă, puternică, care joacă solidar. Am identificat trei jucători problemă care vor influenţa evoluţia jocului, dar nu doresc să îi numesc" - Gerardo Seoane, antrenor Young Boys Berna.

Programul complet al Grupei A din Europa League:

Etapa I / 22 octombrie:

ȚSKA Sofia - CFR Cluj 0-2

Young Boys - AS Roma 1-2

Etapa II / 29 octombrie:

CFR Cluj - Young Boys, de la 22:00

AS Roma - ȚSKA Sofia, de la 22:00

Etapa III / 5 noiembrie:

AS Roma - CFR Cluj, de la 19:55

Young Boys - ȚSKA Sofia, de la 22:00

Etapa IV / 26 noiembrie:

ȚSKA Sofia - Young Boys, de la 19:55

CFR Cluj - AS Roma, de la 22:00

Etapa V / 3 decembrie:

CFR Cluj - ȚSKA Sofia, de la 22:00

AS Roma - Young Boys, de la 22:00

Etapa VI /10 decembrie:

Young Boys - CFR Cluj, de la 19:55

ȚSKA Sofia - AS Roma, de la 19:55