​Premiile pentru participarea la cele două competiţii continentale intercluburi, Liga Campionilor şi Europa League, vor fi reduse în următorii cinci ani, din cauza impactului financiar pe care îl are pandemia de COVID-19 asupra Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), relatează publicaţia The Times, citată de Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

UEFA a informat federaţiile membre în legătură cu pierderea a 514 milioane de lire sterline (666,40 milioane dolari) în urma reducerilor veniturilor din drepturile de televizare şi sponsorizări, după desfăşurarea cu întârziere a fazelor finale ale competiţiilor în sezonul trecut.

Meciurile au fost suspendate în martie, când pandemia a paralizat practic sportul mondial, iar competiţiile continentale s-au reluat abia în august, după ce ligile europene şi-au finalizat sezoanele.

Fazele finale ale Ligii Campionilor şi Europa League s-au desfăşurat fără spectatori în locaţii neutre, iar duelurile s-au disputat în manşe unice şi nu după formatul acasă-deplasare.

În sezonul trecut, veniturile pentru cele 32 de echipe care au participat la faza grupelor în Liga Campionilor au fost evaluate la 1,95 miliarde euro.

Raportul publicat de Times precizează că grupările din Anglia se pot aştepta ca banii proveniţi din drepturile TV şi premii să scadă cu circa patru procente, transmite Agerpres.