Echipa națională de fotbal a României a fost învinsă fără drept de apel, scor 4-0, de Norvegia, la Oslo, într-un meci din prima grupă a Ligii B a Ligii Naţiunilor. Cel mai bun jucător de pe teren a fost Erling Haaland, atacantul Borussiei Dortmund învingându-l de trei ori pe Ciprian Tătărușanu.

HotNews.roFoto: Hotnews

Au marcat: Haaland '13, '64, '74, Sorloth '39

  • Au evoluat echipele:

Norvegia: Jarstein – Elabdellaoui (Svensson '79), Strandberg, Ajer, Meling – Normann (Midtsjo '70), Berge – Odegaard (Linnes '70), Elyounoussi (Hauge '85), Haaland (King '78) – Sorloth. Selecţioner: Lars Lagerback;

România: Tătăruşanu - Manea, Burcă, Toşca, Bancu - Cicâldău (Stanciu '75), Creţu (Maxim '75), Marin - Hagi (Mitriță '63), Puşcaş (Keșeru '64), Iancu (Alibec '90+1). Selecţioner: Mirel Rădoi;

Meciul a fost arbitrat de slovacul Ivan Kruzliak. Acesta a fost ajutat de asistenţii Tomas Somolani şi Branislav Hancko. Arbitru de rezervă a fost Filip Glova.

În aceeaşi grupă va avea loc, duminică, şi confruntarea Irlanda de Nord vs Austria, de la ora 21:45.

  • Clasament:

1. Norvegia 3 meciuri (10-3) 6

2. România 3 (4-7 golaveraj) 4 puncte

3. Austria 2 (4-4) 3

4. Irlanda de Nord 2 (2-6) 1

„Nu știu ce as mai putea spune, mi-e rușine de rușinea dumneavoastră, voi spune doar câteva idei, altfel dacă intru foarte adânc nu pot să le fac publice.

E straniu, încerc să descopăr cum o echipă care a jucat 120 de minute a făcut doar 3 schimbări iar noi nu am fost mai proaspeți. Nu pot să remarc nimic, nici atitudine, nici reacție, dar și acum îmi asum responsabilitatea.

Vorbim de umilință, nu de un rezultat drastic, între cele două echipe aliniate a fost mare diferență, nu doar scorul, nu știu ce scuze aș mai putea găsi în acest moment,” a declarat Mirel Rădoi la Pro X.

  • Ce au spus jucătorii naționalei:

"Am pierdut multe mingi, chiar nu îmi dau seama ce s-a întâmplat. Ei au fost peste noi şi meritau să câştige. Şi Mister şi-a pierdut din încredere, nu este uşor, trebuie să ne revenim, va fi foarte greu cu Austria. Nu a fost greu să vin în România, am dormit foarte bine, doar nu este foarte uşor, de aceea am vrut să plec de acolo (n.r. - New York City), să fiu aproape cu familie şi dacă mai sunt chemat, să joc foate bine. Cu Austria trebuie să jucăm foarte bine", a declarat Mitriţă la Pro X.

“Este un rezultat la care nu ne-am aşteptat, dezamăgirea este mare, dar simt că nu asta este faţa echipei naţionale. Am prins din nou o zi mai puţin bună şi nu avem decât să ne uităm la următorul meci, suntem jucători de echipa naţională şi dacă stăm să ne plângem după fiecare meci... Urmează meciul cu Austria şi trebuie să-l câştigăm. Jucăm acasă... Noi suntem şi la început de drum cu noul selecţioner şi probabil că încă n-am reuşit să aplicăm pe teren ce ni se transmite de pe margine. Supărarea este mare şi să nu zic vreo prostie la supărare. Probabil înfrângerile astea ne vor face mai buni şi vom învăţa din greşelile din meciurile acestea.

Fotbalul este un sport colectiv şi jucători fac diferenţa. Noi colectiv nu am jucat bine. Individual... când colectiv nu joci bine individual nu poţi să dai randament. Îmi menţin părerea că avem jucători de calitate care pot să facă diferenţa”, a spus Hagi la Pro X.

“Pentru mine cu siguranţă este cel mai dureros moment, am pierdut şi calificarea şi primul loc din Liga Naţiunilor, dar mai dezamăgitor este faptul că am făcut două jocuri foarte slabe şi nu ştiu cum vom face să ne revenim pe viitor. Prima repriză din Islanda a fost foarte proastă, am început foarte slab jocul, venind de acolo după o calificare ratată era clar că moralul nostru nu e unul bun.

Nu am reuşit să practicăm un fotbal bun, să ne ridicăm la nivelul Norvegiei. Este dureros atât pentru noi cât şi pentru cei care ne urmăresc. Din tribună ni se părea că norvegienii joacă cu lejeritate foarte mare, puteau să creeze oricând. Noi crispaţi, am greşit destul de mult, de asta şi scorul ăsta de 4-0. Şi noi care am intrat la 4-0 trebuia să facem ceva, să câştigăm dueluri, să luptăm cu ei. Am mai pierdut încă un meci după calificarea din Islanda şi nu ştiu la ce să mă aştept de la meciul cu Austria.

Probabil multă lume se gândeşte că unii dintre noi venim doar să facem figuraţie la naţională, dar nu este aşa. Eu am o lună în cantonament, am stat în hotel la Praga, şi acum la fel. Soţia este singură la Praga, însărcinată, am văzut-o doar o zi într-o lună. Şi noi facem mari sacrificii pentru echipa naţională, dar din păcate nu este de ajuns. Nu cred că mai putem să vorbim că noi românii suntem mai tehnici decât Norvegia, decât suedezii dacă nu luptăm, nu alergăm mai mult ca ei... Sper ca după meciul cu Austria să vorbim mai bine şi să fim mai fericiţi”, a spus Stanciu la Pro X.

  • Programul complet din Liga Naţiunilor:

Vineri, 4 septembrie: Norvegia – Austria 1-2, România – Irlanda de Nord 1-1

Luni, 7 septembrie: Austria – România 2-3, Irlanda de Nord – Norvegia 1-5

Duminică, 11 octombrie: Norvegia – România 4-0, Irlanda de Nord – Austria (21:45)

Miercuri, 14 octombrie: Norvegia – Irlanda de Nord, România – Austria (21:45)

Duminică, 15 noiembrie: Austria – Irlanda de Nord, România – Norvegia (21:45)

Miercuri, 18 noiembrie: Irlanda de Nord – România, Austria – Norvegia (21:45)

  • Cele mai importante momente ale partidei dintre Norvegia și România:

'90+3 Keșeru trimite în cross, dar mingea nu se duce nici spre poartă, nici spre un coechipier.

'90+1 Iancu este înlocuit cu Alibec.

De la margine sunt indicate trei minute suplimentare.

'90 Keșeru execută puternic o lovitură liberă de la marginea careului, pe colțul portarului, dar mingea trece pe lângă poartă.

'84 Hauge debutează pentru naționala Norvegiei. Acesta îi ia locul lui Elyounoussi.

'84 Bancu ia cartonaș galben.

'80 Fundașii României nu mai au reacții, mingea se plimbă prin careul lui Tătărușanu.

'79 Haaland, care a înscris de trei ori, este înlocuit cu Joshua King. Svensson îi ia locul lui Elabdellaoui.

'75 Cicâldău și Crețu ies, Stanciu și Maxim intră.

'74 Gol Norvegia! Haaland se distrează în fața apărării noastre, trece de Toșca și de Burcă și înscrie cu un șut puternic, lângă bară.

'72 Haaland scapă din nou singur cu Tătărușanu, Ciprian are o nouă intervenție bună.

'70 Odegaard și Normann sunt înlocuiți cu Linnes și Midtsjo

'67 Haaland îi pasează lui Sorloth, acesta își ridică mingea și șutează, dar nu prinde spațiul porții.

'64 Gol Norvegia! Berge trage la marginea careului, mingea este deviată și ajunge la Odegaard, iar acesta îi pasează lui Haaland care înscrie în poarta goală.

'64 Mitriță și Keșeru îi înlocuiesc pe Hagi și Pușcaș.

'63 Iancu trage fără putere, dintr-o poziție laterală, Jarstein prinde fără emoții.

'61 Lovitura liberă este executată pe jos, Gabi Iancu trage bine spre poartă, dar mingea se oprește în drumul spre poartă (careul a fost foarte aglomerat).

'60 Elabdellaoui primește un cartonaș galben, după un duel cu Ianis Hagi.

'56 Haaland încearcă o execuție spectaculoasă, cu călcâiul, dar mingea trece puțin pe lângă poartă.

'53 Ianis Hagi ajunge prea târziu la o minge și nu poate devia spre poartă.

A început repriza a doua.

Pauză la Oslo. Norvegia conduce cu 2-0, după o repriză pe care a controlat-o fără prea mari probleme.

'45 Burcă trage în diagonală, Normann se întinde și deviază în corner (norvegianul se resimte).

'39 Gol Norvegia! Meling avansează în flancul stâng și trimite mingea în fața porții, de unde Sorloth îndeplinește o simplă formalitate.

'38 Odegaard caută colțul scurt de la marginea careului, Tătărușanu respinge în corner.

'33 Bancu se apără excelent, umăr la umăr, la Odegaard. Jucătorul lui Real Madrid intrase în careu, după o pasă a lui Haaland.

'29 Sorloth se trezește cu mingea la picior în careu, se întoarce și șutează, dar mingea trece pe lângă poartă.

'25 Haaland trece mingea printre picioarele lui Burcă, scapă singur cu Tătărușanu, dar portarul nostru are o intervenție foarte bună.

'23 Elyounoussi încearcă un călcâi, din unghi, însă Tătărușanu este atent și respinge în corner.

'19 Ianis Hagi calcă mingea pentru un șut al lui Răzvan Marin, dar jucătorul lui Cagliari trimite mult peste poartă.

'13 Gol Norvegia! Odegaard îi trimite o pasă foarte bună, pe culoar, lui Haaland și acesta îl învinge pe Tătărușanu cu un șut pe jos (portarul a atins puțin mingea).

'7 Cicâldău încearcă un șut pe jos, de la distanță, dar Jarstein prinde fără probleme. După doar câteva momente, Bancu recuperează o minge și încearcă și el un șut, dar trage pe lângă poartă.