Am intrat în săptămâna decisivă: mai este puțin timp până la barajul cu Islanda, iar Mirel Rădoi încearcă să pună la punct ultimele detalii înainte de importanta partidă de joi (21:45, LiveText pe HotNews.ro). Selecționerul a precizat și de cine se teme cel mai mult înainte de confruntarea cu nordicii de la Reykjavik.

Antrenamentul tricolorilor, filmat cu dronaFoto: frf.ro

Islanda vs România va avea loc joi, 8 octombrie, de la ora 21:45, urmând să fie LiveText pe HotNews.ro și în direct pe ProTV și Radio România Actualități.

Mirel Rădoi: "De teren mă tem cel mai mult"

  • "Trebuie să fim foarte atenți cu ce vom lucra. Avem un singur antrenament cu toți jucătorii, marți dimineață. E clar că nu vom trece peste fazele fixe în două minute, vom acorda o atenție, dar asta nu înseamnă că vom sta câteva zile să pregătim asta" - Mirel Rădoi.
  • Vom încerca să facem pressing, să avem reacție după pierderea mingii, să nu grăbim anumite acțiuni. Ne-am gândit să nu antrenăm loviturile de pedeapsă. Am zis să încercăm să le oferim jucătorilor ideea că pot câștiga în 90 de minute sau eventual în prelungiri. Apoi am spus că nu putem citi jocul, astfel că vom antrena și loviturile de pedeapsă.
  • Când joci contra unei echipe nordice, e clar că fazele fixe vor fi periculoase. Vom antrena aceste lucruri. Contează și inspirația, ce marcaj vor face jucătorii la acel moment.
  • Trebuie să fim foarte atenți în timpul în care lucrăm. Am căutat ceva comun la cei trei adversari (n.r. Islanda, Norvegia, Austria), pentru a antrena același lucru. Cred că în plan tactic se va decide acest meci cu Islanda. Nu există un meci de 90 de minute în care să nu greșești, e clar că trebuie să greșim cel mai puțin" - Mirel Rădoi.

Ce meciuri vor urma pentru tricolori în următoarea perioadă:

8 octombrie/ Islanda – România (semifinală baraj Euro)

11 octombrie/ Norvegia – România (Liga Naţiunilor)

14 octombrie/ România – Austria (Liga Naţiunilor)

Antrenamentul tricolorilor, filmat cu drona: