Echipa saudită Al Hilal, antrenată de românul Răzvan Lucecu, a disputat duminică, în Qatar, meciul cu formaţia iraniană Shahr Khodor (0-0) din cadrul Ligii Campionilor Asiei, după ce solicitarea sa de amânare a jocului, din cauza infectării cu Covid-19 a 15 dintre jucătorii săi, a fost refuzată de Confederaţia asiatică de fotbal (AFC), informează AFP.

Razvan LucescuFoto: Twitter - AlHilal Saudi Club

Sâmbătă, Al Hilal a indicat, pe contul său de Twitter, că "a cerut Confederaţiei asiatice de fotbal să amâne" meciul de pe stadionul Al-Janoub din Doha, după ce testele au relevat că "zece membri ai delegaţiei au fost infectaţi cu Covid-19", numărul total al jucătorilor infectaţi ajungând astfel la 15.

Printre cei care au contractat noul coronavirus se numără atacantul francez Bafetimbi Gomis şi mijlocaşul italian Sebastian Giovinco, doi dintre jucătorii de bază ai lui Al Hilal, care a câştigat în sezonul trecut Liga Campionilor Asiei, cu Lucescu junior la timonă.

Începând din 13 septembrie, echipa din Arabia Saudită a anunţat cinci cazuri în rândul jucătorilor săi, inclusiv căpitanul Salam Al-Faraj, care a ieşit din carantină duminică, după ce a fost testat negativ pentru a doua oară.

Cu o echipă compusă în majoritate din jucători de rezervă, Al Hilal a obţinut doar o remiză albă în partida cu Shahr Khodor.

Elevii lui Răzvan Lucescu sunt lideri în Grupa B a competiţiei, cu 11 puncte după 5 partide, având deja asigurată calificarea în optimile de finală, unde urmează să înfrunte, pe 26 septembrie, formaţia clasată pe locul secund în Grupa A (nestabilită încă).

Liga Campionilor Asiei, cea mai importantă competiţie la nivel de club de pe acest continent, a fost suspendată în martie, din cauza pandemiei de Covid-19, într-un moment în care faza grupelor abia începuse, informează Agerpres.