​Aventura CFR-ului în noua ediție de Champions League începe în Malta, acolo unde campioana României va juca împotriva formației FC Floriana, în turul I preliminar al competiției. Partida va începe la ora 22:00 și nu va fi televizată în România.

Dan Petrescu, cu masca pe fataFoto: Nicu Cherciu
  • Partida nu va fi televizată. Oficialii celor de la FC Floriana au anunțat că vor transmite meciul pe contul de Facebook, iar CFR Cluj va prelua pe pagina ei transmisiunea în direct a confruntării.

Ce spune Dan Petrescu:

  • "De fapt, nu mergem în Malta, ci în America de Sud. Sunt 10 titulari străini și un maltez care joacă în națională. Nu are nicio treabă cu Malta. O să vedeți miercuri: 4 brazilieni, 3 argentinieni, un senegalez și doi italieni.
  • Va fi și un teren sintetic care nu ne avantajează. Nu e bun ca cel de la Astana, ci e foarte rău, ca cel de la Chiajna.
  • În plus, problemele lui CFR sunt enorme, foarte mari. Cei trei mijlocași care joacă în cupele europene nu sunt. Bordeianu e suspendat, iar Păun și Djokovic nu s-au refăcut după problemele avute. Tot mijlocul lipsește, iar Omrani a făcut ruptură la antrenamentul de ieri, deci ne bazăm doar pe Rondon în atac. Avem probleme mari, șansele sunt mici.
  • Maltezii sunt de 3 săptămâni în cantonament, au jucat trei partide de verificare. Îi știu foarte bine. E un singur meci și au șanse mari. Dacă era un duel tur-retur, aveam șanse mai mari. Va fi un meci foarte dificil" - Dan Petrescu.

Echipe probabile:

FC Floriana: Akpan - Cini, Pisani, Ruiz - Diego Venancio, D'Agostino, Camenzuli, Arias, M. García - Tiago Adan, Keqi. Antrenor: Vincenzo Potenza

CFR: Bălgrădean - Susic, Vinicius, Burcă, Camora - Itu, Hoban, L. Aurelio - Deac, Rondon, Chipciu. Antrenor: Dan Petrescu

Absenți: Păun, Djokovic, Mailat, Sandomierski (indisponibili), Omrani (accidentat), Bordeianu (suspendat)

Stadion: Centenary (Ta'Quali, Malta)

Arbitru: Laurent Kopriwa / Asistenți: Joaquim Da Silva și Gilles François Becker (toți din Luxemburg)

Cum arată programul virtual al campioanei României în Champions League:

Dacă va trece de FC Floriana (din Malta), pentru CFR va urma un meci contra celor de la Dinamo Zagreb. Va fi o singură manșă (din cauza problemelor de timp cauzate de Covid-19), iar aceasta va avea loc la Cluj.

Turul I preliminar: 19 august (un singur meci) / vs FC Floriana

Turul II preliminar: 25/26 august (un singur meci) / vs Dinamo Zagreb

Tragere la sorți turul III preliminar: 31 august

Tragere la sorți play-off: 1 septembrie

Turul III preliminar: 15/16 septembrie (un singur meci)

Play-off: 22/23 septembrie, manșa tur

Play-off: 29/30 septembrie, manșa retur

Tragere la sorți grupe: 1 octombrie.