Lyon reușește după o pauză de 10 ani să se califice în semifinalele Champions League, iar prezența sa în această fază a competiției reprezintă una dintre marile surprize ale actualei ediții. De cealaltă parte, Bayern își poate îndeplini din nou visul și poate să câștige al 6-lea trofeu din istorie în C1. Totul se va decide miercuri, de la ora 22:00, în Lyon vs Bayern, meciul putând fi urmărit în direct pe Digisport, Telekomsport și LookTV.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Echipe probabile:

Lyon: Lopes – Marcelo, Denayer, Marcal – Dubois, Caqueret, Guimaraes, Aouar, Cornet - Ekambi, Memphis.

Bayern Munchen: Neuer – Kimmich, Boateng, Alaba, Davies – Goretzka, Thiago – Gnabry, Muller, Coman – Lewandowski.

Lyon - parcurs senzațional până în semifinale

Lyon reprezintă una dintre revelațiile acestui sezon de Champions League.

Francezii au încheiat Grupa G pe locul 2 (8 puncte), în spatele echipei germane Leipzig (11 puncte), care a fost eliminată marți, în semifinale, cu scorul de 3-0 de către PSG.

În fazele eliminatorii, Lyon a trecut pe rând de Juventus (1-0 și 1-2, Lyon s-a calificat în urma golului reușit în deplasare) și de City în manșa unică (3-1).

Bayern – sezon perfect de Champions League

Bayern este neînvinsă în această ediție de Champions League și are un parcurs excepțional până în această fază a competiției.

Bavarezii au câștigat grupa B cu maxim de puncte (18p) în fața unor echipe precum Tottenham (10p), Olympiakos (4p) și Steaua Roșie Belgrad (3p), iar în fazele eliminatorii a trecut „en-fanfare” de Chelsea (3-0 și 4-1) și de Barcelona în manșă unică cu un scor istoric, 8-2.

Lyon și Bayern s-au mai întâlnit în ultima semifinală jucată de Lyon în Champions League, sezonul 2009/2010. Bavarezii au trecut atunci mai departe după o dublă victorie (1-0 acasă și 3-0 în deplasare).

Câștigătoarea din meciul Lyon – Bayern se va duela în finala Champions League cu francezii de la PSG, echipă proaspăt calificată în finală, după ce a trecut lejer de Leipzig, scor 3-0.

Finala va avea loc pe 23 august 2020, ora 22:00 în Portugalia, pe Estadio da Luz.