Portarul spaniol Iker Casillas şi-a anunţat oficial retragerea din fotbal, la un an şi două luni după ce a suferit un atac de cord, perioadă în care nu a mai jucat, punând capăt la 39 de ani unei cariere pline de succese, la Real Madrid şi naţionala Spaniei, respectiv la FC Porto în ultimii ani, transmite EFE.

HotNews.roFoto: Hotnews

''Important este drumul pe care îl parcurgi şi oamenii care te însoţesc, nu destinaţia la care ajungi, pentru că asta cu muncă şi cu efort vine singură şi eu cred că pot spune fără ezitare că aceasta a fost calea şi destinaţia visată'', a scris Casillas pe reţelele de socializare.

O carieră de excepție

Casillas îşi agaţă mănuşile în cui după o carieră de excepţie la Real Madrid, naţionala Spaniei şi FC Porto şi un palmares pe măsură în care strălucesc două triumfuri la EURO, unul la Cupa Mondială, cinci titluri de campion, trei trofee în Liga Campionilor, trei în Cupa Mondială a Cluburilor, patru în Supercupa Spaniei, două în Cupa Regelui, două în Supercupa Europei, iar în ultimii ani a obţinut două trofee lusitane, Cupa Portugaliei şi Supercupa Portugaliei, transmite Agerpres.

IFFHS l-a ales pe Casillas de cinci ori cel mai bun portar al lumii.

Clubul său de suflet a transmis un mesaj în care îi aduce un omagiu fostului portar: ''Real Madrid doreşte să-şi arate recunoştinţa, admiraţia şi dragostea pentru una dintre cele mai mari legende ale clubului nostru şi ale fotbalului mondial. Cel mai bun portar din istoria lui Real Madrid şi a Spaniei a venit în casa noastră de la nouă ani.

Aici s-a format şi a apărat tricoul nostru timp de 25 ani, devenind pentru totdeauna unul dintre căpitanii cei mai emblematici. Iker Casillas şi-a câştigat dragostea madrilenilor şi este o referinţă a valorilor care reprezintă Real Madrid''.