​Federaţia Română de Fotbal a anunţat stadioanele pe care se vor disputa primele două partide ale României de pe teren propriu din Liga Naţiunilor, în septembrie şi octombrie. UEFA urmează să valideze opţiunile, notează frf.ro.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

În 4 septembrie, tricolorii pregătiţi de Mirel Rădoi vor debuta în grupa din Liga Naţiunilor, pe teren propriu, în faţa Irlandei de Nord. Partida urmează să se dispute pe Arena Naţională, cu începere de la ora 21:45.

Vor urma două deplasări, în Austria (7 septembrie) şi Norvegia (11 octombrie), apoi tricolorii vor juca acasă cu Austria, la Ploieşti, pe stadionul ”Ilie Oană” (14 octombrie, la ora 21:45).

Până la finalul lunii, FRF va anunţa şi arena care va găzdui partida cu Norvegia, din noiembrie, penultima din Liga Naţiunilor. Participarea în această ediţie se va încheia în noiembrie, odată cu deplasarea din Irlanda de Nord. UEFA va confirma stadioanele gazdă în următoarea perioadă.

La 8 octombrie, naţionala României va disputa şi semifinala play-off-ului Euro-2020, în Islanda. În cazul unui succes, finala pentru calificarea la turneul final va avea loc la 12 noiembrie, în Bulgaria sau Ungaria, în funcţie de învingătoarea din cea de-a doua semifinală, potrivit News.ro.

Programul complet din Liga Naţiunilor:

Vineri, 4 septembrie: Norvegia – Austria, România – Irlanda de Nord (21:45)

Luni, 7 septembrie: Austria – România, Irlanda de Nord – Norvegia (21:45)

Duminică, 11 octombrie: Norvegia – România (19:00), Irlanda de Nord – Austria (21:45)

Miercuri, 14 octombrie: Norvegia – Irlanda de Nord, România – Austria (21:45)

Duminică, 15 noiembrie: Austria – Irlanda de Nord, România – Norvegia (21:45)

Miercuri, 18 noiembrie: Irlanda de Nord – România, Austria – Norvegia (21:45)