​Liga italiană de fotbal (Serie A) a aprobat vineri un plan care prevede că titlul nu se va mai acorda în cazul în care sezonul se va întrerupe din nou după reluarea plănuită pe 20 iunie, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Foto:

Seria A a fost suspendat în luna martie din cauza pandemiei de coronavirus, dar Serie A prevede restartul campionatului începând cu 20 iunie.

Decizia celor 20 de cluburi va fi discutată luni la o reuniune cu Federaţia italiană de fotbal (FIGC), care a propus un algoritm pentru a decide învingătoarele ligilor profesioniste şi retrogradatele în cazul unei noi întreruperi a sezonului.

Metoda prevede adăugarea la actualul punctaj din clasament a unui punctaj mediu, rezultat din media meciurilor de acasă şi media meciurilor din deplasare.

Cluburile vor ca titlul să fie acordat doar în cazul în care o echipă şi-a asigurat matematic primul loc în cazul unei noi suspendări a campionatului, regulă care se aplică pentru desemnarea retrogradatelor, ultimele trei clasate.

Înaintea ultimelor 12 etape în Serie A, Juventus Torino este lider cu un avans de un punct faţă de Lazio Roma.

În contextul relaxării restricţiilor din Italia, guvernul a permis reluarea Cupei Italiei începând cu 12 iunie, dar fără fani pe stadioane.

Măsurile de siguranţă, teste frecvente de depistare a Covid-19 şi carantina de 14 zile, pentru toată echipa în cazul unui caz pozitiv, ar putea totuşi perturba sezonul. FIGC a aprobat cinci înlocuiri pe meci, în loc de trei ca până acum.