​Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, luni, că sportivii de performanţă vor putea să înceapă cantonamentele din 15 mai, susține News.ro.

Minge de fotbalFoto: Adidas

VIDEO Klaus Iohannis: Starea de urgență încetează în 14 mai și va fi înlocuită de starea de alertă / Se redeschid frizeriile, cabinetele stomatologice și muzeele / Deplasările în alte orașe, restricționate strict

"Sportivii de performanţă vor putea, în condiţii foarte speciale, care vor fi detaliate de specialişti, să înceapă cantonamentele, dar nu vor începe competiţiile sportive decât după o perioadă suficient de lungă de pregătire. Atenţie, sportivii de performanţă!

Bazele sportive nu se redeschid pentru amatori. Atenţie, ca să nu fim greşit înţeleşi! Cantonamentele, dar numai în condiţii speciale, pentru profesionişti", a declarat şeful statului, după o întrevedere cu membri ai guvernului pe tema relaxării din 15 mai a resticiţiilor impuse după izbucnirea pandemiei de coronavirus" - Klaus Iohannis.

Duminică, Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat că se pregăteşte un cadru legislativ pentru reluarea competiţiilor şi că doar în momentul în care va exista siguranţa că totul este sub control vor începe competiţiile.

Acesta este primul pas spre o eventuală reluare a meciurilor din Liga 1.

Varianta optimistă a repornirii Ligii 1 la fotbal o reprezintă zilele de 13-14 iunie. Dacă totul va decurge bine, atunci sezonul în curs s-ar putea încheia în jurul datei de 20 iulie.