Ministrul Sănătății german este deschis ideei de a fi reluate meciurile de fotbal din Bundesliga cu condiția ca acestea să fie disputate în spatele ușilor închise, potrivit unei declarații de miercuri a acestuia, citată de Reuters.

Bayern, debut fara victorie in BundesligaFoto: Twitter

Jens Spahn a afirmat că înțelege că astfel de tipuri de partide, chiar dacă sunt jucate fără spectatori pe stadioane, rămân importante pentru milioane de fani ai fotbalului, anunțând că factorul decisiv în luarea deciziei va fi dacă se va putea asigura sănătatea jucătorilor.

„Dacă acest lucru poate fi realizat cu un risc minim sau pe, cât posibil, cu excluderea riscului infectării jucătorilor, atunci cu siguranță se va putea face”, a declarat acesta.

Bundesliga, primul eșalon al fotbalului german, a fost suspendată de la jumătatea lunii martie din cauza izbucnirii pandemiei COVID-19 în Germania, unde a infectat mai mult de 145.000 de persoane și cauzat peste 4.800 de decese.

Liderii regionali din Bavaria și Westfalia de Nord au declarat, luni, că orice reluare a ligii va putea fi făcută doar cu tribunele goale și că nu va fi luată nicio decizie înainte de 9 mai.

Declarațiile acestora au fost salutate atât de către cluburi cât și Liga de Fotbal Germană, care se va reuni joi pentru a analiza pentru cât timp vor fi prelungite restricțiile după data de 30 aprilie.