Peste 1.000 de fani au aplaudat, au scandat şi s-au îmbrăţişat asistând duminică la un meci de fotbal în Belarus, în ciuda apelurilor unui număr tot mai mare de suporteri de a boicota jocurile din cauza pandemiei de coronavirus, relatează luni Reuters.

Minge de fotbalFoto: Twitter

Belarus este singura ţară din Europa unde încă se dispută liga naţională de fotbal.

Alegând să rămână deschisă, liga a luat exemplul preşedintelui Aleksandr Lukaşenko, care s-a opus impunerii unor măsuri stricte de izolare şi a recomandat remedii diferite precum votca sau condusul tractoarelor în lupta împotriva pandemiei.

Mulţi fani au ales să nu fie prezenţi, dar peste 1.000 au participat la meciul din cadrul campionatului naţional dintre FC Dinamo Brest şi Isloci Minsk, unul dintre cele trei jucate duminică în prima ligă. Doar un număr relativ mic de spectatori au fost văzuţi purtând măşti.

Anterior, clubul a lansat o soluţie inovatoare pentru a reduce numărul celor prezenţi la meci - punând manechine cu fotografii decupate ale fanilor în tribune.

Belarus are în prezent 2.919 de cazuri raportate, cu 29 de decese din cauza noului coronavirus.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a îndemnat autorităţile din Belarus să introducă măsuri mai stricte pentru a opri propagarea coronavirusului, declarând sâmbătă că pandemia a intrat într-o nouă fază "îngrijorătoare" în ţară.

Lukaşenko a respins temerile legate de virus ca fiind o "psihoză" şi a spus că este mai important ca economia să fie lăsată să meargă, informează Agerpres.