Piero Volpi, şeful stafului medical al echipei Internazionale Milano şi medic în cadrul secţiei de chirurgie ortopedică din cadrul clinicii Humanitas din Milano, a declarat că a fost testat pozitiv cu coronavirus luna trecută şi că este o experienţă pe care nu i-o doreşte nimănui.

Piero VolpiFoto: Inter.it

“Acum mă simt mai bine. Am fost externat, sunt acasă. Sunt în izolare, cu o mască şi toate măsurile de precauţie posibile pentru cei care locuiesc cu mine.

Încă nu pot spune că am învins Covid-19. După 14 zile de carantină vor mai face două teste pentru a vedea dacă m-am vindecat. Am fost internat la 27 martie, o experienţă pe care nu i-o doresc nimănui.

Este o mare diferenţă între adevăr şi realitatea percepută în această poveste teribilă. Şi acest lucru este valabil pentru toate componentele, inclusiv pentru sport. Riscul este că tindem să subestimăm urgenţa cu care ne confruntăm", a afirmat medicul pentru La Gazzetta dello Sport, potrivit Football Italia.

Nu trebuie revenit prematur la meciurile din Serie A

Volpi este de părere că este prematur să se stabilească data de 4 mai pentru ca echipele din Serie A să revină la antrenamente.

“Nu putem stabili acum o dată. În cazul datei de 4 mai, de exemplu, ar fi posibil să fie evaluată cu certitudine la sfârşitul lunii aprilie, pentru a vedea dacă este cu adevărat posibilă recuperarea.

Este vorba de sănătate, riscurile sunt enorme, sunt în joc vieţile oamenilor. În cazul unei echipe care trebuie să joace, sunt 60 sau 70 de familii de protejat. Noi putem ghida ştiinţa, nimic altceva” - Piero Volpi, informează News.ro.