Clubul Chelsea va pune la dispoziție hotelul Millennium de lângă stadionul Stamford Bridge pentru personalul medical din cadrul National Health Service (NHS), serviciul național de sănătate englez, în contextul pandemiei de coronavirus.

Hotel ChelseaFoto: chelseafc.com

Inițiativa i-a aparținut lui Roman Abramovich, proprietarul clubului londonez, care va suporta toate costurile cazării pentru personalul medical.

Cazarea va fi oferită pentru o perioadă de două luni, care va fi prelungită în funcție de evoluția situației. Angajații din sistemul medical care vor beneficia de hotelul celor de la Chelsea vor fi în principal cei care lucrează în spitalele din nord-vestul Londrei.

"Inițiativa a venit de la patronul clubului, Roman Abramovich și, după ce președintele Bruce Buck a contactat NHS, s-a decis că cel mai bun mod în care Chelsea poate ajuta NHS este să ofere cazare personalului medical. Domnul Abramovich va acoperi costurile cazării.

Mulți dintre membrii personalului medical vor lucra în ture lungi și s-ar putea să nu poată merge acasă sau ar trebui să facă naveta pe distanțe lungi. Cazarea în apropiere ajută la menținerea sănătății și bunăstării acestui personal crucial în acest moment critic.

Cazarea va fi oferită pentru o perioadă de două luni, apoi se va reconsidera în funcție de situația din acel moment. Personalul NHS va fi cel care lucrează în spitale din regiunea de nord-vest a Londrei, dar care se poate extinde și la spitalele din alte districte.

Numărul de camere utilizate va depinde de cerere, dar, probabil, toate camerele din hotelul Millennium ar putea fi predate în acest scop. Niciun membru din staff-ul medical care prezintă simptome nu va folosi hotelul", se arată într-un comunicat publicat de Chelsea.

Clubul Chelsea a fost afectat de pandemia de coronavirus, Callum Hudson-Odoi fiind testat pozitiv pentru COVID-19.

Fotbalul din Anglia este suspendat cel puțin până la 3 aprilie.

Potrivit ultimelor raportări, în Marea Britanie s-au înregistrat 1.950 de cazuri de infectare cu coronavirus şi 71 de decese.