Jean-Michel Aulas, preşedintele clubului Olympique Lyon, la care evoluează şi portarul Ciprian Tătăruşanu, a lansat o propunere care i-a şocat pe unii conducători de cluburi din Ligue 1, scrie News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-un interviu acordat Le Monde şi citat de L'Equipe, Aulas a spus că, în cazul în care pauza se prelungeşte, i s-ar părea normal să fie anulată actuala ediţie a campionatului, întreruptă din cauza epidemiei de coronavirus, iar echipele participante în cupele europene să fie stabilite pe baza ierarhiei ediţiei precedente, în care Lyon a ocupat locul 3, ultimul de Liga Campionilor, după PSG şi Lille.

Dacă s-ar "trage linie" acum, Lyon ar termina pe locul 7, departe de cupele europene. Şi dacă ar continua competiţia, echipa lui Tătăruşanu ar avea şanse mici să prindă cupele europene, fiind la nouă puncte de Lille, de pe locul 4, de Liga Europa.

"Cel mai logic ar fi să spunem că anulăm totul şi ne întoarcem la situaţia de la începutul sezonului", a fost propunerea lui Aulas, dacă nu va reîncepe competiţia în scurt timp.

Jacques-Henri Eyraud, preşedintele lui Olympique Marseille, club destul de confortabil instalat pe locul 2, de Liga Campionilor, la şapte puncte de Lille, de pe locul 4, şi la şase de Rennes, de pe locul 3, în acest moment, a luat foc după ce a auzit propunerea omologului său din Lyon.

"În fotbal, avem Lider maximo al nostru, gata să sară pe un virus devastator pentru a ascunde sezonul dificil al clubului său", l-a caracterizat Eyraud pe Aulas în Le Journal du Dimanche, folosindu-se de o comparaţie cu liderul cubanez Fidel Castro.

Potrvit L'Equipe, Eyraud a criticat "manifestările de egoism ale câtorva mari conducători de cluburi, care pun intersele lor particulare pe primul plan al preocupărilor lor şi râd nebuneşte de colectivitate".

Preşedintele lui OM a vorbit despre un "jocker coronavirus", un fel de "vaccin antiînfrângere", capabil de a face uitate performanţele dezamăgitoare ale echipei OL.

"Haideţi, să ne prefacem că acest sezon sportiv nu a existat niciodată. Ne spălăm bine pe mâini cu o loţiune care distruge rezultatele sportive şi şterge adevărul de pe teren", a continuat el.

"Însăşi ideea de a exploata această încercare colectivă în intersul personal este indecentă. Când febra va dispărea, Jean-Michel Aulas va vedea obscenitatea propunerii sale oportuniste şi va reveni repede la valorile care l-au făcut un mare conducător în fotbal", a continuat Eyraud.

Aulas nu a putut rămâne dator după un astfel de atac şi i-a oferit un răspuns ameninţător pe reţelele de socializare:

"Norocul pentru tine şi pentru discipolii tăi este că ridicolul omoară mai puţin decât coronavirusul. Pentru restul, sper din toată inima că va reîncepe repede campionatul şi că îl vom putea termina, la fel ca meciul din Liga Campionilor (n.r. - returul optimilor cu Juventus, după 1-0 în tur pentru Lyon) şi finala cupei. Pentru tine, JH (n.r. - Jacques-Henri Eyraud), cea mai grea parte abia începe. JH, fotbalul nu a fost niciodată cea mai bună competenţă a ta: după ce ai propus puncte suplimentare pentru goluri marcate din afara careului şi după cele 200 de milioane de euro pierderi în trei ani, faţă de cele 30 autorizate de FFP (n.r. - fair-play-ul financiar), te expui unei plângeri pentru defăimare, pentru că mi-ai răstălmăcit cuvintele", a răspuns Aulas.