​Tehnicianul echipei FC Sevilla, Julen Lopetegui, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că adversara din 16-imile de finală ale Ligii Europa, CFR Cluj, este mai periculoasă în deplasare decât acasă şi are capacitatea de a se adapta la orice sistem de joc, astfel că gruparea spaniolă este precaută înaintea returului de joi, scrie News.ro.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

“Meciul de mâine va decide calificarea sau necalificarea noastră în faza următoare a unui turneu foarte important pentru noi. Avem ambiţia de a ne califica, dar în acelaşi timp suntem precauţi în ceea ce îi priveşte pe cei de la CFR Cluj şi ştim că sunt mai periculoşi în deplasare decât acasă. Trebuie să fim pregătiţi pentru a fi la cel mai bun nivel posibil. Trebuie să fim la cel mai bun nivel pentru a-i învinge.

CFR Cluj a folosit diverse variante în astfel de competiţii şi ştie cum să fie competitivă. Are câţiva jucători foarte buni care fac parte din naţionala României şi alţii pe care îi ştim bine din alte campionate. În plus, antrenorul lor este liderul. Toate acestea îi fac pe cei de la CFR Cluj competitivi în campionatul intern şi în Europa League.

Nu ştim cum vor juca mâine. Au un stil bine definit, dar uneori au schimbat sistemul defensiv. Au capacitatea de a se adapta la orice sistem, în funcţie de necesitate”, a spus Lopetegui.

El a precizat că admiră fotbalul din România: “Fotbalul din România a fost întotdeauna unul important în Europa, cu echipe naţionale bune şi jucători mari. Ei încă evoluează la cel mai înalt nivel. Admir fotbalul din România”.

Meciul FC Sevilla - CFR Cluj se va disputa joi, de la ora 22.00, în manşa secundă a şaisprezecimilor de finală ale Ligii Europa. În tur, scorul a fost egal, 1-1.