Manchester City nu va putea participa în următoarele două sezoane de Champions League, după ce a UEFA a decis că echipa engleză a indus forul european în eroare și a încălcat regula fair-play-ului financiar, informează The Guardian.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Clubul englez a fost găsit vinovat, de către Corpul de Control Financiar al UEFA, de exagerarea sumelor primite din sponsorizări, cu scopul de a se încadra în reglementările fair-play-ului financiar.

Investigația celor de la UEFA a avut loc după ce, în noiembrie 2018, revista germană Der Spiegel a publicat mai multe email-uri și documente care arătau cum patronul echipei, șeicul Mansour bin Zayed Al Nahyan, finanța suma anuală de 67.5 milioane de lire prin intermediul companiei aeriene a țării sale, Etihad. Unul dintre email-uri sugera că doar opt milioane din sponsorizarea pentru sezonul 2015-2016 au fost finanțate direct de Etihad, iar restul banilor veneau din partea companiei lui Mansour, Abu Dhabi United Group.

În plus, echipa a primit și o amendă în valoare de 30 de milioane de euro. Echipa a declarat prin intermediul unui comunicat că este "dezamăgită, dar nu surprinsă" de decizie și a adăugat că o va ataca la TAS.

“În decembrie 2018, investigatorul şef al UEFA a prezentat public deznodământul şi sancţiunea pe care intenţiona să o dicteze lui Manchester City, înainte să înceapă orice anchetă. Procesul UEFA care a urmat, defectuos şi în mod constant cu informaţii scurse, a însemnat că erau îndoieli mici în privinţa rezultatului pe care îl va oferi.

Clubul s-a plâns oficial la Corpul de Disciplină al UEFA, plângere care a fost validată de o decizie TAS. Pe scurt, acesta este un caz iniţiat de UEFA, instrumentat de UEFA şi judecat de UEFA. Acum procesul dăunător fiind încheiat, clubul va căuta să aibă parte de o judecată imparţială cât mai curând posibil, astfel că în primă instanţă va începe procedurile la Tribunalul de Arbitraj Sportiv”, se arată în comunicatul grupării engleze.