Olympique Lyon s-a calificat în finala Cupei Ligii Franţei, după ce s-a impus în fața lui Lille la loviturile de departajare, pe Parc Olympique Lyonnais. Ciprian Tătărușanu a contribuit decisiv la calificare, portarul român reușind să apere primul penalty al oaspeților.

Foto:

Lyon și Lille s-au aflat la egalitate la finalul timpului regulamentar, scor 2-2. Sanches a deschis scorul pentru oaspeți în minutul 13, însă la pauză scorul a fost 1-1, după ce Dembele a marcat de la punctul cu var în minutul 17.

Aouar a adus-o în avantaj pe Lyon, printr-un gol înscris în minutul 85, dar Lille a reușit să trimită meciul la loviturile de partajare după ce Remy l-a învins pe Tătărușanu de la 11 metri în minutul 90+3.

Portarul român și-a luat revanșa la loviturile de departajare, apărând șutul lui Bamba, primul executant al oaspeților. Au marcat apoi Remy, Andre și Osimhen, iar Sanches a ratat ultimul penalty (șutul său s-a dus pe lângă poartă).

Pentru Lyon au înscris Dembele, Terrier, Cornet și Mendes, astfel că echipa lui Rudi Garcia s-a impus cu 4-3 la loviturile de departajare și a obținut calificarea în ultimul act al Cupei Ligii Franței.

"Am ghicit colțul la primul penalty și sunt foarte fericit. Calificarea în finală e importantă, dar trebuie să continuăm la fel de bine, avem un început solid de an", a declarat Tătărușanu la finalul partidei, conform paginii oficiale de Twitter a lui OL.

Pentru Tătărușanu a fost doar al treilea meci jucat pentru Lyon, toate în Cupa Ligii. El mai fusese titular în meciurile cu Toulouse, 4-1, și cu Brest, 3-1.

În lupta pentru trofeu, Olympique Lyon va întâlni învingătoarea semifinalei Reims vs PSG, care va avea loc miercuri, de la ora 22:00. Finala se va disputa pe 4 aprilie, la ora 21:00, pe Stade de France.

Rezumatul meciului Lyon vs Lille.

Vezi aici loviturile de departajare.

Bucuria celor de la Lyon:

Ciprian Tătărușanu, ales omul meciului: