Universitatea Craiova devine primul club din Liga 1 care demarează pregătirile pentru formarea lotului de 20 de jucătoare Under 15, condiţie necesară pentru obţinerea licenţei de participare în prima divizie începând cu sezonul 2020/2021, informează frf.ro.

Universitatea Craiova isi face echipa de fotbal femininFoto: ucv1948.ro

Formaţia din Bănie a anunţat startul acţiunilor de selecţie pentru crearea echipei de fotbal feminin Under 15 a clubului.

Acţiunea destinată jucătoarelor sub 15 ani va fi coordonată de antrenoarea Adriana Rogojină şi va avea loc duminică, 26 ianuarie, începând cu ora 15:30, pe stadionul ”Aripile” din Craiova.

Universitatea Craiova devine primul club din Liga 1 care demarează pregătirile pentru formarea lotului de 20 de jucătoare Under 15, condiţie necesară pentru obţinerea licenţei de participare în prima divizie începând cu sezonul 2020/2021.

Decizia a fost aprobată în cadrul şedinţei de Comitet Executiv din 3 iulie 2019, urmând a intra în vigoare începând cu sezonul competiţional 2020/2021.

Echipele au şi posibilitatea de a semna un protocol de colaborare cu un club de fotbal feminin din Liga 1, Liga 2 sau Liga 3, caz în care echipa va participa în competiţiile de junioare cu numele clubului de Liga 1 masculin.

Prin această decizie, Federaţia Română de Fotbal doreşte continuarea dezvoltării fotbalului feminin prin reforme care să ofere fetelor din România şansa de a practica acest sport într-un cadru care să crească nivelul competiţiilor şi să aducă beneficii pe termen lung echipelor naţionale, scrie News.ro.