​Clubul Inter Milano a anunțat, vineri, transferul fundașului stânga Ashley Young, de la Manchester United. Apărătorul englez a semnat un contract valabil până pe 30 iunie 2020, cu drept de prelungire pe încă un sezon, potrivit Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Young va deveni al treilea fotbalist englez din istoria lui Inter, precedenții doi fiind Gerry Hitchens (1961-1963) și Paul Ince (1995-1997). Fundașul va purta tricoul cu numărul 15 la echipa condusă de Antonio Conte.

Transferul lui Ashley Young, fostul căpitan al lui Manchester United, care va împini 35 de ani în luna august, fusese deja anunțat de managerul englezilor, Ole Gunnar Solskjaer: "A fost un bun servant al acestui club, a fost căpitan şi a câştigat trofee, titluri şi Cupe, dar avem jucători care vin din spate. A fost momentul să se întâmple asta".

Young a ajuns la Manchester United în 2011, după transferul de la Aston Villa, el acumulând 261 de prezenţe şi 19 goluri. Alături de formaţia de pe Old Trafford, fundaşul stânga a câştigat titlul în Premier League, Europa League, Cupa Angliei, Cupa Ligii Angliei şi trei Supercupe ale Angliei.

De-a lungul carierei sale, Young a mai evoluat pentru Watford și Aston Villa, iar la naționala Angliei a strâns 39 de prezențe și șapte goluri.