​Federația Cipriotă de Fotbal a decis, vineri, să suspende campionatul intern, după ce arbitrii au refuzat să mai participe la meciuri. Decizia acestora a venit la scurt timp după ce mașina arbitrului Andreas Konstantinou a fost ținta unui atac cu bombă, informează Mediafax.

ArbitruFoto: fifa.com

Într-un comunicat publicat pe site-ul oficial, Federația Cipriotă a anunțat că meciurile din toate ligile vor fi amânate ca urmare a deciziei arbitrilor de a nu mai oficia, transmite Cyprus Mail, care anunță că mașina lui Andreas Konstantinou, un arbitru de 33 de ani, a fost ținta unui atac cu bombă, vineri, în Larnaca.

Incidentul ar fi avut loc vineri dimineața, în jurul orei locale 01.55, când un dispozitiv a fost amplasat pe mașina lui Konstantinou, provocând daune majore vehiculului aflat în garajului locuinței arbitrului.

Potrivit sursei citate, Konstantinou este bănuit de corupție și trucare de meciuri, cazul său fiind investigat de autoritățile cipriote. Suspiciunile au început să apară după meciul dintre echipele Doxa și AEL, de la începutul anului, scor 2-2, când oaspeții au reclamat arbitrajul. Tot arbitrul de 33 de ani a fost la centru și în meciul din Cupa Ciprului, dintre Ayia Napa și Pafos FC, din noiembrie, scor 0-3, când ar fi fost detectată o activitate suspectă de pariere.

Federația Cipriotă de Fotbal a condamanat ferm incidentul petrecut la locuința lui Andreas Konstantinou, numindu-l drept "un act terorist", exprimându-și totodată susținerea pentru arbitru și familia sa. De asemenea, în comunicat a fost precizat că George Koumas, președintele Federației Cipriote, va avea o întrevedere cu Ministrul Justiției, vineri, pentru a discuta despre incidentele grave petrecute recent.

În campionatul din Cipru, după 15 partide disputate, lider este Anorthosis, cu 36 de puncte. Etapa cu numărul 17 ar fi trebuit să aibă loc în intervalul 18-20 ianuarie.