​UEFA şi-a încheiat ultima vizită planificată la Bucureşti pentru a evalua progresul pregătirilor pentru EURO 2020, informează FRF.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

În perioada 13-15 ianuarie, o delegaţie a forului fotbalistic european a inventariat stadiul lucrărilor de aliniere a Arenei Naţionale la standardul necesar găzduirii de meciuri ale Campionatului European. Delegaţia UEFA a avut în componenţă mai mulţi specialişti, care au participat la discuţii despre managementul stadionului. Operaţiunile de meci care vor fi derulate în această vară au fost împărţite în 25 de proiecte de implementare, printre care se numără Acces, Ceremonii, Transport, ICT, Comercial, Operaţiuni Media, Gazon, Tribune (scaune), Semnalizare şi Orientare, Ticketing, Securitate.

Din partea română au participat la întrevederi persoanele responsabile cu organizarea Euro-2020 la Bucureşti de la Primăria Capitalei, FRF şi autorităţi locale şi naţionale.

După acest moment, monitorizarea proiectului nu se va mai realiza prin vizite periodice, ci prin prezenţa permanentă a UEFA la Bucureşti şi în toate celelalte 11 oraşe-gazdă ale Euro-2020. Doi reprezentanţi ai UEFA sunt deja detaşaţi la Bucureşti, lor adăugându-li-se alţi manageri pe parcurs. La momentul demarării CE, staff-ul UEFA în fiecare oraş-gazdă va fi compus din câteva zeci de manageri, localnici şi străini, scrie News.ro.

Arena Naţională găzduieşte patru meciuri ale EURO 2020, după următorul program:

Meciuri de la Bucureşti, din Grupa C

14 iunie 2020, ora 19:00: Austria – PO*;

18 iunie 2020, ora 16:00: Ucraina – PO*;

22 iunie 2020, ora 19:00: Ucraina – Austria.

*PO – câştigătoarea play-off-ul Nations League, care va fi desemnată pe 31 martie

Optimi de finală: 29 iunie 2020, ora 22:00.