Comisia Tehnică a FRF l-a nominalizat, joi, pe Adrian Mutu pentru a deveni noul selecționer al reprezentativei UNDER 21 a României, informează site-ul oficial al Federației Române de Fotbal.

Adrian MutuFoto: frf.ro

Propunerea Comisiei Tehnice va fi dezbătută în cadrul ședinței Comitetului Executiv de marți, 14 ianuarie 2020. Ar trebui să fie însă doar o formalitate, Mutu urmând să fie înlocuitorul lui Mirel Rădoi.

România U21 ocupă locul secund în preliminariile EURO 2021, turneu găzduit de Ungaria și Slovenia. Urmează pentru tinerii tricolori duelul contra liderului Danemarca, pe 31 martie.

Cu 77 de selecții la prima reprezentivă, Mutu este golgeterul all-time al României, la egalitate cu Gheorghe Hagi - 35 de reușite. În cariera sa a evoluat la FC Argeș, Dinamo, Inter Milano, Verona, Parma, Chelsea, Juventus, Fiorentina, Cesena, Ajaccio, Petrolul, Pune City și ASA Tg. Mureș.

Până în prezent le-a mai pregătit pe FC Voluntari și echipa U21 a lui Al Wahda. Înainte de a avea rolul de antrenor la Voluntari, în perioada 2017-2018, Adrian Mutu a fost manager sportiv în cadrul FRF, având în responsabilitate relația echipei naționale cu cluburile din țară și din străinătate, transmite FRF.ro.