​Gabriel Barbosa "Gabigol", atacantul echipei braziliene Flamengo, a fost ales cel mai bun jucător al anului 2019 în America Latină în urma unei anchete a cotidianului uruguayan El Pais, la care au participat 372 de ziarişti, scrie France Football, potrivit Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Gabigol a marcat 43 de goluri în 2019, două dintre acestea în finala Copei Libertadores (2-1 împotriva lui River Plate). Atacantul brazilian, de 23 de ani, împrumutat de la Inter Milano, a câştigat cu Flamengo şi campionatul ţării sale, dar a eşuat în finala Mondialului cluburilor (0-1 cu Liverpool, după prelungiri).

Gabigol, care a adunat 45% din voturi, a fost urmat la mare distanţă de alţi doi jucători ai lui Flamengo, Bruno Henrique (22%) şi Giorgian De Arrascaeta (11%).

Deşi a izbutit dubla campionat - Copa Libertadores, tehnicianul lui Flamengo, portughezul Jorge Jesus, a încheiat pe locul 2 în ancheta pentru cel mai bun antrenor. Cu 36% din voturi, el a fost devansat de omologul său de la River Plate, Marcelo Gallardo (58%). Gallardo a obţinut această distincţie şi în anul 2018.

Miguel Angel Ramirez, antrenorul lui Independiente del Valle (Ecuador), cu care a câştigat Copa Sudamericana (echivalentul Europa League), a terminat pe locul trei, cu 1,5% din voturi, el având un vot mai mult decât selecţionerul Braziliei, Tite.