FCSB a câștigat duelul cu Universitatea Craiova, scor 2-0, pe Arena Națională, în etapa a 22-a din Liga 1. În urma acestui succes, echipa lui Bogdan Vintilă i-a depășit pe olteni în clasament și încheie anul pe ultima treaptă a podiumului din Liga 1, la cinci puncte distanță de liderul CFR Cluj.

HotNews.roFoto: Hotnews

Au marcat: Man 41', Coman 45'

Florin Tănase a ratat un penalty în minutul 45+2.

Meciul de pe Arena Națională a fost oprit imediat după fluierul de start, din cauza petardelor aruncate în teren de fanii roș-albaștri. Jocul a fost reluat după două minute, iar primul sfert de oră a fost marcat de două accidentări, câte una de fiecare parte.

În primă fază, grecul Soiledis a ieșit accidentat după doar 10 minute, locul său fiind luat de Filip. Cinci minute mai târziu, Victor Pițurcă a fost nevoit să facă și el o schimbare, după ce Bancu a acuzat o problemă musculară și nu a mai putut continua. El a fost înlocuit de Bărbuț.

Prima ocazie mai periculoasă a partidei le-a aparținut oltenilor, dar șutul lui Mihăilă a fost blocat de Bălgrădean. FCSB s-a dezlănțuit odată cu golul marcat de Dennis Man în minutul 41, după o cursă impresionantă în care l-a depășit superb pe Acka și apoi l-a învins pe Popescu.

Florinel Coman a dus scorul la 2-0 în minutul 45, cu un șut din interiorul careului de 16 metri, după o eroare a lui Bălaşa. Două minute mai târziu, Coman a fost faultat de portarul Craiovei și a obținut un penalty, dar Tănase a irosit lovitura de la 11 metri. Decarul roș-albaștrilor a șutat mult peste poartă, astfel că FCSB a intrat la cabine cu un avantaj de două goluri pe tabelă.

FCSB a continuat forma bună și în startul reprizei secunde. Tănase a vrut să își ia revanșa pentru penalty-ul ratat, dar nu a reușit nici de această dată să îl învingă pe Popescu. Atacantul roș-albaștrilor a rămas singur cu portarul oltenilor, dar a întârziat șutul și în cele din urmă a tras pe direcția lui Popescu.

Jocul s-a echilibrat ușor-ușor, Craiova a încercat să revină, dar fără rezultat. În minutul 68, Zakaric a șutat de la 20 de metri, iar mingea a lovit bara transversală. Ivan a ieșit și el în evidență în minutul 77, când a trimis din interiorul careului puțin pe lângă poarta lui Bălgrădean.

S-a terminat 2-0 pentru FCSB, care a urcat pe locul 3 în Liga 1, fiind la cinci puncte în spatele liderului CFR Cluj și la un punct distanță de Astra, ocupanta locului doi. Universitatea Craiova a coborât pe locul 4, cu 37 de puncte.

În ultimele 16 meciuri jucate (în campionat și Cupa României), FCSB a înregistrat 13 victorii, două remize și o singură înfrângere (1-3 cu Astra).

Au evoluat echipele:

FCSB: Bălgrădean, Creţu, Planic, Cristea, Soiledis (Filip ’12) – Moruţan (Hora ’83), Popescu, Panţîru – Man, Tănase (Vînă ’73), Coman. Antrenor: Bogdan Vintilă

Universitatea Craiova: Popescu – Vlădoiu (Măţel ’70), Bălaşa, Acka, Vătăjelu – Zakaric, Cosic (Ivanov ’59), Cicâldău, Bancu (Bărbuţ ’17) – Ivan, Mihăilă. Antrenor: Victor Piţurcă

Cartonaşe galbene: Tănase ’70, Moruţan ’80, Man ’81, Hora ‘90+1 / Cicâldău ’21, Popescu ‘45+2, Bălaşa ’90

Arbitri: Marcel Bîrsan – Mircea Orbuleţ, Valentin Avram – Ionuţ Coza

Observatori: Alexandru Deaconu, Valentin Mateescu

Man: "Am făcut un meci foarte bun, ne bucurăm de victorie"

"O victorie muncită. O primă repriză foarte bună făcută de noi. În a doua repriză ne-am relaxat puţin, dar per total un meci foarte bun făcut de echipă şi ne bucurăm că am reuşit să terminăm anul cu o victorie.

(n.r.: referitor la primul gol) Aşa mi-a venit pe moment. Mă bucur că am reuşit să marchez, mă bucur că am reuşit să îmi ajut echipa, dar importante sunt cele trei puncte şi mai puţin ce am făcut eu.

Am luat fiecare meci în parte, am încercat să dăm totul la fiecare meci. Am trecut printr-o perioadă rea la începutul campionatului, ne-am revenit pe parcurs şi ne bucurăm în cele din urmă că reuşim să legăm victoriile" , a declarat Dennis Man la Telekom Sport.

Bogdan Vintilă: "Am trecut foarte bine peste perioada slabă. Suntem în top"

"Mă bucur că am reușit să trecem peste acea perioadă slabă, de când am fost numit antrenor, și că am câștigat în fața fanilor, care au venit într-un număr foarte mare azi cu Craiova.

După meciul cu Gaz Metan (n.r. scor 0-4), când am zis că am văzut lucruri bune, eu aveam o viziune, vedeam ceva la jucătorii mei. Trebuia să îi pregătesc pentru un meci de cupele europene, la acel moment. Ei erau atenți la ceea ce spuneam. Mulți oameni credeau că nu știu ce vorbesc, poate că aveau dreptate, dar nu înțelegeau ce voiam să transmit cu adevărat. Eu trebuie să îi calmez sau să îi enervez pe jucători în funcție de anumite aspecte. Sunt mulțumit că m-au ascultat, că au revenit în top. Au realizat lucruri extraordinare. Sunt foarte bucuros.

Ei vin după zeci de meciuri cu miză, de aceea poate nu am stat foarte bine în a doua repriză cu Craiova" , a declarat Bogdan Vintilă la Telekom Sport, care a recunoscut că Universitatea Craiova l-a surprins în prima parte:

"Consider că din punct de vedere al sistemului de joc au venit cu ceva nou, dar am schimbat sistemul din mers. Îi felicit pe jucători că au interpretat bine ce le-am zis. Am încercat să ’ucidem’ jocul în partea a doua."

Piţurcă: "Am pierdut multe puncte pentru că sistemul ofensiv nu şi-a făcut datoria"

"N-aş fi vrut să fie greşeli. Au fost greşeli cum s-au mai întâmplat. Meciurile aşa se câştigă în general, pe greşelile adversarului. Aşa s-a întâmplat şi astăzi. Nu e o noutate. Nu multe cinci înfrângeri, foarte multe. Se pare că nu am imprimat un stil de joc adecvat echipei. Procedam mai bine dacă ne apăram, dacă jucam pe contraatac. Asta e, nici nu e un regret din partea mea. Am pierdut foarte multe puncte fiindcă nu am reuşit să marcăm goluri. Sistemul ofensiv nu şi-a făcut datoria. Voi avea o discuţie cu patronul echipei, voi vedea ce măsuri putem lua", a spus Piţurcă la Digi Sport.

El a precizat că în lupta pentru titlu CFR Cluj este cea mai puternică echipă. "Şi vine şi FCSB din spate, pentru că au aceşt puşti care s-au maturizat şi pot face foarte multe lucruri. Bancu – vom vedea. Se pare că o ruptură ar fi. El are un fizic foarte puternic, dar vom vedea", a mai afirmat tehnicianul.

Rezultatele etapei 22 din Liga 1:

Joi, 19 decembrie

FC Botoșani - Dinamo 1-0

Vineri, 20 decembrie

Astra Giurgiu - Academica Clinceni 3-1

Gaz Metan Mediaș - FC Viitorul 1-0

Sâmbătă, 21 decembrie

FC Hermannstadt - Politehnica Iași 1-0

FC Voluntari - CFR Cluj 0-4

Duminică, 22 decembrie

Sepsi OSK - Chindia Târgoviște 3-1

FCSB - Universitatea Craiova 2-0

Liga 1, clasamentul după 22 de etape:

Sursa: soccerstand.com