Conducerea clubului Bayern Munchen l-a confirmat în funcţia de antrenor principal pe Hans-Dieter Flick, numit iniţial ca interimar după demiterea tehnicianului Niko Kovac, informează lequipe.fr, potrivit News.ro.

Hans-Dieter FlickFoto: Twitter - Bayern Munchen

Flick era antrenor principal interimar din data de 3 noiembrie, când clubul campion al Germaniei s-a despărţit de Niko Kovac, şi avea mandat până sâmbătă, după ultima partidă din acest an (scor 2-0, acasă, cu Wolfsburg).

Tehnicianul croat a fost îndepărtat după un meci pierdut cu 1-5, cu Eintracht Frankfurt. De atunci, Flick, fost secund al lui Kovac şi al selecţionerului Joachim Low, a câştigat cu Bayern opt din cele zece partide disputate în toate competiţiile. Doar două înfrângeri a suferit echipa condusă de Flick, 1-2, acasă, cu Bayer Leverkusen, şi tot 1-2, în deplasare, cu Borussia Monchengladbach, ambele în campionat.

Conducătorii grupării din Munchen s-au declarat mulţumiţi de acest parcurs şi i-au prelungit mandatul până în vâră, când şi atunci, în funcţie de rezultate, ar putea să-şi continue munca.

Bayern este pe locul 3 în clasamentul Bundesliga, cu 33 de puncte, în 17 etape, după RB Leipzig, 37 de puncte, şi "Gladbach", 35 de puncte.

În Liga Campionilor, formaţia bavareză s-a calificat cu maximum de puncte în optimi, fază în care va evolua cu Chelsea, în 25 februarie 2020, în deplasare şi la 3 martie 2020.