Formaţia FC Botoşani a învins, joi seară, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, echipa FC Dinamo, în primul meci al etapei a XXII-a a Ligii I, potrivit News.ro. În urma acestui rezultat, moldovenii s-au apropiat de play-off (au egalat-o pe Gaz Metan Mediaș, echipă clasată pe locul al șaselea), în timp ce dinamoviștii rămân doar cu șanse matematice (cel puțin cinci puncte de recuperat în patru etape).

Liga 1Foto: lpf.ro

Golul a fost marcat în minutul 90, de Cîmpanu, care abia intrase pe teren.

Ce au declarat cei doi antrenori:

"Puteam obţine mult mai mult în ultimele meciuri. Am dominat Mediaşul, Craiova… nu trebuia să pierd niciodată la Craiova. După care, în trei săptămâni să baţi Dinamo, CFR şi Viitorul înseamnă că aceşti băieţi au valoare. Sunt mândru de ei, sunt fericit că au înţeles că nu trebuie să joci la Steaua ori la CFR ca să fii jucător mare, pentru că ei sunt jucători mari.

Am fi ipocriţi să spunem că Steaua nu ar fi un pas important în cariera oricărui fotbalist. Jucători mari pot fi şi la Botoşani, pentru că de-aia cumpără Steaua şi CFR de la Botoşani, pentru că sunt jucători mari. George (Miron) este într-adevăr un jucător de valoarea Stelei. Ar fi nedrept faţă de băieţii care au dus echipa până în acest moment să fac multe schimbări. Schimbările se fac atunci când ceva nu merge.

Din punctul meu de vedere, fotbalistic lucrurile merg. Dacă conducerea va hotărî să vândă, eu nu am nimic împotrivă. Dar îmi doresc din tot sufletul ca Botoşani să devină o echipă mare şi să transferăm şi noi jucători pe bani sau să luăm bani mai mulţi", a spus Marius Croitoru la Digi Sport.

”Este rău pentru că acum am pierdut șansele să mergem în play off. Mergem acasă și trebuie să schimbăm ceva în echipa noastră. Trebuie să rămână jucători cu caracter. Avem, dar avem nevoie de mai mulți. Felicitări celor de la Botoșani.

A fost dificil pentru noi pentru că am primit repede cartonașe galbene. Am avut și noi posibilitatea de a obține penalty la Perovic. Când am venit la echipă am vrut să scot maximum. Am muncit mult. A fost dificil. Am început să jucăm mai bine. Și acum am avut foarte multe posibilități în prima repriză.

Trebuie să stăm cu capul sus și să muncim. Nu este imposibil să ajungem în play-off, dar este foarte dificil. Au rămas 12 puncte, iar ei sunt la 5 puncte de noi. Poate câștigăm 4 meciuri și trecem de această situație. Este mult de muncă.

Nu am putut face prea multe fără Nistor. Ceilalți trebuie să muncească mai mult. Trebuie să mă concentrez la viitor, să trecem peste asta și să muncim mai mult. Vreau să schimb mentalitatea clubului. Trebuie să fie jucători mai buni, care trebuie să știe că trebuie să câștigăm, care să lupte”, a spus Dusan Uhrin Jr, potrivit Mediafax.

Au evoluat echipele:

FC Botoşani: Hankic – Haruţ, Miron, Chindriş, Ţigănaşu – Rodriguez, Papa – Roman (Moussa ’76), Ongenda, Ashkovski (Cîmpanu ’90) – Ofosu (Keyta ’69). Antrenor: Marius Croitoru

Dinamo: Piscitelli – Ciobotariu, Puljic, Bejan, Corbu – Mrzljak (Fabbrini ’69), Filip – Mihai, Răuţă (Moldoveanu ’78), Sorescu – Perovic (Popa ’84). Antrenor: Dusan Uhrin

Cartonaşe galbene: Chindriş ’37, Keyta ‘90+3 / Răuţă ’20, Filip ’26, Puljic ’67, Ciobotariu ’89, Corbu ‘90+2

Arbitri: Radu Petrescu - Mircea Grigoriu, Ciprian Domşa - Andrei Antonie; Observarori: Costin Toma, Cătălin Popa