Roxana Mărăcineanu, ministrul francez al Sporturilor, a fost evacuată de pe un stadion din Saint-Ouen, după ce a fost ţinta insultelor suporterilor, în timpul unui meci de fotbal, relatează Le Point.

Roxana MaracineanuFoto: Captura YouTube

Mărăcineanu a fost nevoită să părăsească vineri seară arena Bauer, unde asista la partida Red Star – Quevilly.

Într-un filmuleţ postat pe reţelele de socializare, se poate vedea un grup de suporteri care strigă către ea: “Toată lumea detestă ministrul”, “Aici nu este nimeni cu Macron, aşa că urcă-te în maşină şi pleacă”. În plus, fanii au aruncat cu un pahar plin cu lichid către ministru.

La pauza meciului, Roxana Mărăcineanu a fost abordată de un suporter pe o temă politică, iar discuţia i-a incitat şi pe fanii din jur. “Macron, demisia”, au strigat fanii.

“Am fost abordată de o persoană care avea un mesaj politic de transmis. Venisem pentru a avea contact cu un club care apără valorile în care mă recunosc. Este situat la câţiva paşi de inima viitoarelor Jocuri Olimpice de la Paris, din 2024, şi vreau să îi susţin. Voi reveni…”, a declarat Mărăcineanu pentru Le Parisien.

“Sunt şocat de ce am văzut şi de atitudinea câtorva persoane care acţionează contrar valorilor clubului. Una dintre valorile de bază este toleranţa”, a declarat şi Patrice Haddad, preşedintele clubului Red Star.

Roxana Mărăcineanu ar fi trebuit să asiste la o etapă de Cupă Mondială de schi la Val-d’Isere în acest weekend, dar şi-a anulat deplasarea din cauza grevei SNCF, scrie News.ro.