​Brazilianul Ronaldinho consideră că argentinianul Lionel Messi, alături de care a evoluat la FC Barcelona, poate fi considerat cel mai bun fotbalist al epocii sale, însă nu şi cel mai bun din istorie, informează EFE, potrivit Agerpres.

Ronaldinho si MessiFoto: fcbarcelona.com

Chestionat în legătură cu meritele lui Messi în obţinerea celui de-al şaselea Balon de Aur din cariera sa, Ronaldinho a declarat: "Mă bucur pentru Messi, pentru că este un prieten, pe lângă faptul că e un simbol al Barcelonei. Nu îmi plac comparaţiile, pentru că este dificil să stabileşti cine este cel mai bun din istorie. Când există jucători precum Diego Maradona, Pele sau Ronaldo, nu pot spune că Messi este cel mai bun din istorie, ci doar că este cel mai bun din epoca sa".

Ronaldinho a făcut aceste declaraţi cu ocazia unui meci demonstrativ la care a participat pe stadionul Centenario din Morelos (centrul Mexicului), însoţit de guvernatorul acestui stat, fostul fotbalist mexican Cuauhtemoc Blanco.

Starul brazilian, care a mai evoluat în cursul carierei sale la AC Milan şi Paris Saint-Germain, a semnat un contract pentru disputarea mai multor meciuri amicale în Mexic, împotriva unor echipe formate din foste vedete din liga acestei ţări.

Anterior, el a participat la Cancun (sud-estul Mexicului), la un aşa-numit "meci pentru pace", în care şi-a întârziat ieşirea pe teren timp de 90 de minute, până când i-a fost plătită suma de 300.000 de dolari, pe care convenise să o primească.