Este convins că momentul este din ce în ce mai aproape, dar catalanii se mai pot baza pe el pentru câteva sezoane. Cel puțin până în momentul în care expiră actuala înțelegere, în 2021.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

”Nu mă gândesc la retragerea lui Messi. E normal, Leo are 32 de ani și nu are în gând să se retragă mâine, dar este clar că este aproape. Când un jucător trece de 30 de ani, mereu vede retragerea altfel. Este de multă vreme în acest fenomen. Cuvintele lui nu înseamnă că va părăsi fotbalul mâine sau în trei zile. Trebuie să o privești într-un mod diferit, mai natural.” , a precizat Ernesto Valverde.

Messi, ajuns la 32 de ani, joacă la prima echipă a Barcelonei din 2005. A câștigat toate trofeele care puteau fi câștigate cu o echipă de club, dar în ultimele sezoane s-a zvonit că ar putea pleca.

Messi a fost, în mai multe rânduri, nemulțumit de salariul propus de conducere pentru prelungirea contractului. Echipa despre care s-a vorbit că a avut cele mai mari șanse să îl transfere a fost Manchester City, unde antrenează Pep Guardiola. Cei doi au colaborat o bună perioadă de timp la Barcelona. Actualul contract al lui Messi cu Barcelona expiră în iunie 2021.