​Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) a anunţat că gruparea Cardiff City a depus un apel împotriva FC Nantes cu privire la decizia din 30 octombrie a FIFA ca galezii să achite francezilor 6.000.000 de euro, suma corespunzătoare primei rate din contractul de transfer al lui Emiliano Sala, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

Cardiff City solicită TAS să declare că gruparea galeză nu trebuie să-i achite nicio sumă clubului Nantes.

TAS a deschis o procedură, iar o audiere în acest caz ar putea fi programată în primăvara anului viitor. O decizie finală este aşteptată nu înainte de iunie 2020, potrivit site-ului tribunalului.

În urmă cu o lună, FIFA a avertizat Cardiff City să plătească FC Nantes prima rată din transferul jucătorului Emiliano Sala, decedat într-un accdient de avion. Cardiff avea atunci la dispoziţie 45 de zile pentru a plăti şase milioane de euro plus o dobândă de cinci la sută.

Comisia pentru statul jucătorului (PSC) din cadrul FIFA a stabilit că galezii trebuie să plătească suma corespunzătoare primei rate din contractul de transfer şi a respins argumentele celor de la Cardiff. FIFA a ajuns la concluzia că Sala era jucătorul echipei din Cardiff şi că transferul a fost înregistrat de federaţia galeză.

Gruparea retrogradată între timp din Premier League în Championship a încercat să amâne o decizie a FIFA în acest caz, până la finalizarea unor eventuale proceduri penale şi civile în acest caz şi până la finalizarea anchetei Biroului pentru investigarea accidentelor aviatice.

Cardiff a mai argumentat că FC Nantes ar responsabilă pentru plata unor daune în urma zborului fatal, care a fost organizat de impresarul Willie McKay şi de fiul său, Mark, care au fost angajaţi de clubul francez să găsească un cumpărător pentru jucător. McKay a negat faptul că el a ales avionul şi pilotului aparatului care s-a prăbuşit în Canalul Mânecii.

Avionul care îl transporta pe argentinianul Emiliano Sala s-a prăbuşit în Canalul Mânecii la 21 ianuarie, la două zile după ce jucătorul a fost transferat de la FC Nantes la Cardiff, pentru 15 milioane de lire sterline.