​​Antrenorul echipei CFR Cluj, Dan Petrescu, spune că Liga I de fotbal este foarte echilibrată şi nicio formaţie nu este invincibilă, potrivit Agerpres. Acesta a mai declarat și că programul încărcat al echipei sale este principalul motiv pentru rezultatele înregistrate de CFR în campionat.

HotNews.roFoto: Hotnews

''Vedem că toate echipele pierd, şi Craiova a pierdut, şi Viitorul în etapa trecută. Indiferent dacă ai evoluat în cupele europene sau nu, nicio echipă nu este invincibilă, este un campionat foarte echilibrat.

Sunt convins sută la sută, chiar dacă mulţi mă vor critica, dacă noi nu jucam în cupele europene aşa multe meciuri cred că aveam acum cel puţin zece puncte în plus şi eram detaşaţi în clasament. Însă programul acesta imposibil, infernal ne face să nu avem punctele pe care le-aş fi dorit şi să pierdem deja trei meciuri când înainte, oriunde am antrenat, eu pierdeam trei meciuri într-un an. Dar din cauza programului extrem de încărcat au fost rezultatele care au fost'', a spus Petrescu într-o conferinţă de presă.

Dan Petrescu a declarat că oficialii grupării ardelene au cerut amânarea meciului din campionat cu FC Botoşani, din etapa a XX-a a Ligii I, dar moldovenii nu ar fi de acord, potrivit News.ro.

"Am cerut acest lucru pentru că mi se pare logic ca singura echipă din România care mai poate face ceva în cupele europene, să mai aducă puncte la coeficient, să aibă acelaşi tratament pe care l-au avut Celtic, Steaua Roşie Belgrad, echipe din Olanda, Cipru, toate care au cerut au primit acest tratament.

Din ce am înţeles de la conducătorii mei, au făcut acest demers pentru a amâna meciul de la Botoşani, ceea ce era cel mai corect lucru, dar mi se spune că cei de la Botoşani nu sunt de acord, cu toate că în opinia mea ar fi trebuit ca liga sau federaţia să ia o decizie corectă pentru fotbalul românesc şi pentru CFR, adică să amâne acest meci şi nu cred că s-ar fi supărat cineva.

Vă daţi seama, cu patru zile înainte de Celtic, trebuie să jucăm pe zăpadă la Botoşani şi nu avem cum să jucăm numai cu jucători care nu joacă, pentru că nu e logic, eu trebuie să mă gândesc şi la campionat şi la cupele euroepne. Dacă meciul se va juca şi cred că se va juca, voi trata meciul sută la sută şi voi încerca să-l câştig. Cu dezamăgirea că cei de la Botoşani - dacă e adevărat, nu ştiu sigur... Dacă cei de la Botoşani nu îşi doresc, înseamnă că nu e corect acest lucru", a declarat Petrescu.

CFR Cluj va juca miercuri seara, de la ora 18:00, pe teren propriu, cu Sepsi Sf. Gheorghe, în etapa a 19-a.

Clujenii, campionii en titre, sunt lideri în clasament, cu 35 de puncte, urmaţi de Astra Giurgiu, 34 puncte, şi FC Viitorul, 32 puncte.