​Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, sâmbătă seară, că există posibilitatea ca meciul României cu Islanda, programat în martie, în deplasare, să fie mutat în altă ţară, din cauza riscului ca terenul să fie îngheţat, potrivit News.ro.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Există posibilitatea mutării meciului cu Islanda. Terenul nu are încălzire. Islandezii vor dori să apeleze la tot felul de variante ca să se asigure că terenul va fi unul îngheţat. Nu se ştie în momentul de faţă în ce ţară ar urma să se mute. Suntem într-un contact foarte strâns cu cei de la UEFA. Cred că şi lor le-a scăpat acest lucru, nu au luat în considerare acest aspect", a spus Burleanu.

El a anunţat că naţionala României va dsputa un meci amical cu o adversară importantă în luna iunie: "În iunie avem un meci amical cu una dintre echipele mari ale Europei, în deplasare, în una dintre ţările în care avem o comunitate foarte mare de români".

În cazul în care se va califica la Campionatul European, reprezentativa României va evolua în grupa C, alături de selecţionatele Olandei, Ucrainei şi Austria, conform tragerii la sorţi de la Bucureşti.

Pentru a se califica la Euro-2020, tricolorii trebuie să treacă de Islanda (26 martie) şi de învingătoarea dintre Bulgaria şi Ungaria (31 martie), ambele dueluri urmând a se disputa în deplasare.

Turneul final al Campionatului European va avea loc în perioada 12 iunie – 12 iulie 2020.