Condusă cu 1-0 încă din minutul 3, naționala de tineret a României a avut o revenire superbă în fața Finlandei, pe stadionul "Anghel Iordănescu" din Voluntari. Valentin Mihăilă (19 ani) a avut o evoluție impresionantă, jucătorul Universității Craiova reușind să înscrie toate cele patru goluri ale tricolorilor (primul a fost o adevărată "bijuterie"). După patru meciuri jucate în preliminariile pentru Euro 2021 și trei victorii consecutive, echipa lui Mirel Rădoi se află în fruntea clasamentului, la egalitate de puncte (9) cu liderul Danemarca (va juca vineri cu Ucraina).

HotNews.roFoto: Hotnews

Au marcat: Mihăilă 8', 16', 45+5' și 78' / Kairinen 3'

Totuși, site-ul UEFA notează că a treia reușită a României în meciul cu Finlanda a fost de fapt autogolul lui Hyvarinen. Mihăilă a încercat să trimită mingea în poartă de lângă Hyvarinen, dar se pare că fundașul finlandez a fost ultimul care a atins mingea.

Clasament Grupa 8:

1. Danemarca 3 meciuri 9 puncte (5:2)

2. România 4 9 (11:3)

3. Finlanda 5 7 (8:6)

4. Ucraina 3 3 (4:5)

5. Irlanda de Nord 4 2 (2:6)

6. Malta 3 1 (0:8)

Mirel Rădoi: Jucătorii au avut o reacţie matură, pentru că la vârsta asta un gol în minutul trei te poate demoraliza

"Sincer, mă mulţumeam şi cu 1-0 în seara aceasta. Am luat gol destul de repede, în minutul 3, dar e bine că am revenit şi că am marcat mai multe goluri. Ne aşteaptă acum un meci foarte greu în deplasare cu Irlanda de Nord. E clar că datele problemei, mai ales ce s-a întâmplat în repriza a doua, se vor repeta şi în Irlanda de Nord. Chiar dacă va fi aceeaşi ploaie măruntă, să sperăm că nu vom avea parte şi de acest vânt, care ne-a pus mari probleme. E bine că jucătorii au avut o reacţie matură, pentru că la vârsta asta un gol în minutul trei te poate demoraliza. Ei au arătat că şi-au împins limitele şi că au depăşit acea barieră mentală cu care ne-am confruntat până acum. Au arătat în continuare calm, maturitate. Este un aspect pe carte l-am câştigat în seara aceasta", a declarat Rădoi la Pro X, conform News.ro.

Ce a spus Victor Pițurcă despre evoluția lui Mihăilă

"Mi-a plăcut cum a jucat. A fost așa și așa. De ce? Păi, cum, numai patru goluri?", a replicat, în glumă, fostul selecționer al tricolorilor la plecarea de la Voluntari, potrivit Digi Sport.

"Mihăilă a făcut un joc remarcabil. A marcat și din faze pe care le-a lucrat el, cum a fost la primul gol. Felicitări, dar vreau mai mult de la el. Vreau ca în continuare să joace la fel. Sincer, preferam să marcheze doar trei goluri contra Finlandei, dar să înscrie un gol și cu Târgoviște, etapa trecută", a spus Pițurcă.

"Lăsați-l în pace! Nu vreau să-l ridicați în slăvi. Sigur nu va pleca acum", a mai spus Pițurcă, după meci.

Mihăilă: Vreau să dedic această victorie lui Raţiu, care a avut un eveniment nefericit în familie

"Am dat 5 goluri la poarta de aici, de la Voluntari, la cea de la peluza. Vreau să dedic această victorie lui Raţiu, care a avut un eveniment nefericit în familie (n.r. - bunicul fotbalistului a decedat), am fost alături de el. Şi eu am avut acum ceva săptămâni un eveniment nefericit. Ce să faci, încerci să uiti cat mai repede, dar e dificil. Familia e cea mai importantă, apoi colegii, echipa, tot ce înseamnă echipa din fotbal. A fost la meci domnul Piturca? Nu am stiut! Ma bucur ca a plecat fericit! Mă bucur că am reuşit să marchez si cel mai important e ca am câştigat şi am luat cele 3 puncte. Avem echipă foarte bună şi defensiv, şi ofensiv, şi sperăm să dăm la fel de multe goluri şi în Irlanda de Nord", a declarat Mihăilă, potrivit News.ro.

Desfășurarea livetext a partidei:

Final de meci. Romania se impune cu 4-1 in fata Finlandei, gratie unei evolutii entuziasmante a lui Valentin Mihaila. Jucatorul Universitatii Craiova a marcat toate cele patru goluri ale tricolorilor.

90' Partida este prelungita cu doua minute.

83' Ultima schimbare in tabara tricolorilor. Pascanu ii lasa banderola de capitan lui Adrian Petre si este inlocuit de Ciobotariu.

80' Ciobanu executa o lovitura libera de la aproximativ 20 de metri, cu pamantul, portarul finlandez respinge, Chindris incearca sa reia cu capul, dar mingea deja iesise in afara terenului.

78' Gool Romania! Gool Mihaila! Adrian Petre centreaza de pe partea stanga, Mihaila reia dintre doi adversari si il invinge pentru a patra oara in aceasta seara pe Jaaskelainen, cu un sut de la 10 metri. Ce evolutie pentru jucatorul de 19 ani! Romania - Finlanda 4-1.

77' Ocazie pentru Romania! Mihaila este lansat excelent, face o cursa superba, dar suteaza pe directia lui Jaaskelainen.

74' Pascanu vede galben dupa o interventie intarziata la Vertainen.

73' Inca o dubla schimbare la Finlanda (la tineret sunt permise cinci schimbari): iese Kairinen, intra Vertainen; iese Soisalo, intra Ylatupa.

72' Centrare inalta trimisa de finlandezi, Vlad prinde fara probleme.

70' Oksanen face un fault prin alunecare asupra lui Ciobanu si este avertizat cu un cartonas galben.

67' Kallman vede primul cartonas galben al meciului, dupa un fault asupra nou-intratului Merloi.

65' Doua mutari si in echipa Finlandei: Oksanen a intrat in locul lui Lingman, iar Banza l-a inlocuit pe Assehnoun.

64' Momentul schimbarilor. Mirel Radoi introduce pe teren trei jucatori. In locul lui Man intra debutantul Merloi, Morutan ii lasa locul lui Olaru, iar Ganea este inlocuit de Adrian Petre.

56' Centrare foarte buna a lui Mihaila in fata portii, dar niciun coechipier nu se afla la primire. Dennis Man a ajuns prea tarziu, iar mingea a trecut paralel cu poarta finlandezilor.

50' Dennis Man iese pentru prima oara in evidenta in acest meci. Jucatorul de la FCSB suteaza cu stangul de la marginea careului de 16 metri, balonul trece putin pe langa poarta Finlandei.

46' A inceput a doua repriza. Nicio modificare in cele doua echipe.

Se incheie prima repriza. Romania - Finlanda 3-1.

45+5' Gool Romania! Combinatie frumoasa intre Ratiu si Ganea in flancul drept. Atacantul de la Viitorul centreaza in fata portii, iar Mihaila reuseste sa impinga mingea in plasa de langa un adversar si isi trece in cont hat-trick-ul. Ce repriza pentru jucatorul Craiovei! Romania - Finlanda 3-1.

45+3' Apararea nationalei Romaniei este prinsa din nou pe picior gresit. Assehnoun trece de doi tricolori si apoi centreaza, insa Vlad intervine foarte bine si retine din fata lui Kaliman.

45' Prima repriza este prelungita cu 5 minute.

44' Selectionerul Juha Malinen efectueaza prima schimbare in echipa Finlandei: iese Virtanen, intra Hyvarinen.

41' Mihaila primeste o pasa de la un coechipier aflat in propria jumatate de teren. Jucatorul de 19 ani il invinge din nou pe portarul finlandez cu un sut in diagonala, dar reusita este anulata pentru o pozitie de ofsaid la Ganea.

39' Chindris este lovit de Kaliman intr-un duel aerian. Jucatorul de la FC Botosani primeste ingrijiri medicale, dar poate continua meciul fara probleme.

36' Kairinen are o intrare dura asupra lui Man, dar finlandezul este iertat de un galben pe care l-ar fi meritat.

33' Inca o veste proasta pentru nationala lui Radoi. Morutan se opreste dupa un duel cu un adversar si se intinde pe gazon, acuzand o accidentare la genunchiul stang. Fotbalistul de FCSB calca extrem de greu, iese la marginea terenului, dar revine pana la urma in joc.

32' Boboc nu mai poate continua partida. Fundasul de la Viitorul este inlocuit de Ricardo Grigore.

30' Boboc acuza o accidentare la coapsa stanga. Iese la marginea terenului pentru ingrijiri medicale.

26' Morutan centreaza foarte bine in careu, mingea il depaseste pe un fundas advers, dar Mihaila rateaza intalnirea cu balonul.

24' Lovitura libera de la distanta pentru finlandezi. Elevii lui Radoi stau bine in aparare si reusesc sa indeparteze rapid mingea din careul lui Vlad.

16' Gool Romania! Acelasi Mihaila (19 ani) ii aduce pe tricolori in avantaj. Ciobanu il vede foarte bine pe Mihaila, aflat nemarcat in careul de 16 metri. Mijlocasul Craiovei inscrie intr-un mod asemanator cu cel de la primul gol, sut bine plasat la coltul lung. Jaaskelainen a fost din nou spectator. Romania - Finlanda 2-1.

8' Gool Romania! Tricolorii restabilesc rapid egalitatea gratie unui gol superb al lui Valentin Mihaila. Dupa un stop excelent la marginea careului de 16 metri, jucatorul Universitatii Craiova a sutat perfect la coltul lung si l-a lasat fara replica pe portarul Finlandei. Romania - Finlanda 1-1.

3' Gool Finlanda! Boboc este depasit extrem de usor de Valakari in flancul drept, finlandezul centreaza in fata portii, iar Kairinen are de indeplinit o simpla formalitate. Morutan a ajuns prea tarziu ca sa il mai poata impiedica pe mijlocasul oaspetilor sa suteze. Romania - Finlanda 0-1.

1' A inceput meciul de la Voluntari. Finlanda a avut lovitura de start.

Se intoneaza imnurile celor doua tari. Primul este al Finlandei.

Cele doua formatii ies de la vestiare. In ciuda frigului, pe stadionul "Anghel Iordanescu" sunt multi copii.

Echipa națională de tineret a României dispută joi al patrulea meci din preliminariile Euro 2021, împotriva Finlandei. Confruntarea are loc pe stadionul "Anghel Iordănescu" (Voluntari), de la ora 20:00, putând fi urmărită în direct pe Pro TV și LiveText pe HotNews.ro.

Echipele de start:

ROMÂNIA: 1. Vlad – 18. Rațiu, 4. Pașcanu-cpt, 15. Chindriș, 2. Boboc – 20. Ciobanu, 14. Oaidă, 10. Moruțan – 8. Man, 9. Ganea, 7. Mihăilă. Selecționer: Mirel Rădoi

Rezerve: 12. Aioani – 5. Itu, 6. Grigore, 11. Petre, 13. Ciobotariu, 16. Merloi, 17. Olaru, 19. Vlădoiu, 22. Moldoveanu

FINLANDA: 1. Jaaskelainen – 2. Halme, 4. Pikkarainen, 3. Sundman – 14. Virtanen, 16. Lingman, 6. Kairinen, 11. Valakari, 18. Assehnoun – 7. Soisalo, 9. Kaliman. Selecționer: Juha Malinen

Rezerve: 12. Keto, 5. Hyvarinen, 8. Oksanen, 10. Ylatupa, 13. Vertainen, 15. Hakkinen, 17. Mainepaa, 19. Banza, 20. Kouassivi-Benissan

Meciul va fi arbitrat de o brigadă din Irlanda condusă la centru de Robert Hennessy. Acesta va fi ajutat de asistenții Allen Lynch și Dermot Broughton, iar al patrulea oficial va fi Graham Kelly.

Programul Grupei 8:

  • 6 septembrie 2019: Ucraina – Finlanda 0-2, Irlanda de Nord – Malta 0-0
  • 10 septembrie 2019: Ucraina – Malta 4-0, Finlanda – Irlanda de Nord 1-1, Danemarca – România 2-1
  • 10 octombrie 2019: Finlanda – Malta 4-0, Danemarca – Irlanda de Nord 2-1, România – Ucraina 3-0
  • 14 octombrie 2019: Finlanda – Danemarca 0-1, România – Irlanda de Nord 3-0
  • 14 noiembrie 2019: România – Finlanda 4-1
  • 15 noiembrie 2019: Ucraina – Danemarca
  • 19 noiembrie 2019: Irlanda de Nord – România, Danemarca – Malta
  • 27 martie 2020: Malta – Ucraina
  • 31 martie 2020: Ucraina – Irlanda de Nord, România – Danemarca, Malta – Finlanda
  • 4 septembrie 2020: Danemarca – Ucraina, Malta – Irlanda de Nord, Finlanda – România
  • 8 septembrie 2020: Finlanda – Ucraina, Irlanda de Nord – Danemarca, Malta – România
  • 9 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Finlanda, Ucraina – România, Malta – Danemarca
  • 13 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Ucraina, România – Malta, Danemarca – Finlanda

La EURO 2021, turneu final cu 16 participante găzduit de Ungaria și Slovenia, se califică direct cele 9 câștigătoare de grupe și cel mai bun loc doi. Celelalte 8 selecționate de pe pozițiile secunde vor disputa un baraj în dublă manșă pentru a completa cele 4 locuri rămase.