Antrenorul echipei Liverpool, Jurgen Klopp, a anunţat că formaţia lui nu se va prezenta la meciul din sferturile de finală ale Cupei Ligii, dacă organizatorii, EFL, nu găsesc o dată convenabilă pentru disputarea partidei, informează lequipe.fr, potrivit News.ro.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

"Dacă nu găsesc o dată convenabilă - şi nu vorbesc de ziua de Crăciun, de la ora 15.00 - nu vom juca şi adversarul se va califica direct. Nu vom fi victimele acestei probleme. Cred că mulţi tipi de la Premier League s-au uitat la TV sperând ca Arsenal să treacă, în această seară. Îmi pare rău, băieţi!", a spus Klopp.

Liverpool a obţinut calificarea în sferturi, miercuri seară, după un meci câştigat la penaltiuri şi după ce a fost 5-5 în 90 de minute, cu Arsenal Londra.

Întâlnirea din sferturi, cu un adversar ce va fi cunoscut joi, după tragerea la sorţi, ar trebuie să aibă loc în săptămâna care începe la 16 decembrie. Însă Liverpool, în calitate de campioană a Europei, trebuie să joace în Qatar, la Cupa Mondială a cluburilor. Englezii intră în competiţie la 17 sau 18 decembrie, în semifinale, iar finala este programată la 21 decembrie.

Este cert că Liverpool nu poate evolua în Cupa Ligii în acea săptămână, dar tehnicianul german cere EFL să fie atentă când reprogramează meciul, pentru că nu vrea să joace în perioada sărbătorilor de iarnă.

Programul sferturilor:

Oxford United - Manchester City

Manchester United - Colchester United

Aston Villa - Liverpool

Everton - Leicester City

VIDEO Cupa Ligii Angliei: Meci nebun pe Anfield - Liverpool, victorie la penaltiuri cu Arsenal după 5-5 în 90 de minute