Clubul italian de fotbal AC Milan, care mult timp a aparţinut magnatului media şi telecomunicaţiilor Silvio Berlusconi, a înregistrat o pierdere record de 145,9 milioane euro în 2018, conform bilanţului aprobat luni de adunarea generală a clubului, informează AFP, potrivit Agerpres.

AC MilanFoto: Facebook - AC Milan

Aceste pierderi, mai mari cu aproximativ 20 de milioane decât în sezonul precedent, vor fi acoperite de acţionarul majoritar, fondul american de investiţii Elliott. Acesta a preluat controlul grupării milaneze în vara lui 2018, din cauza problemelor financiare ale omului de afaceri chinez Yonghong Li.

În total, clubul "rossonero" a cumulat aproape o jumătate de miliard de euro pierderi în ultimele şase sezoane şi a fost exclus în această vară din Europa League pentru violarea regulilor fair play-ului financiar.

Pentru relansarea clubului, responsabilii săi militează împreună cu Inter Milano pentru construirea unui nou stadion în metropola din nordul Italiei.

Dacă municipalitatea îşi dă acordul, aceasta va permite celor două echipe să "dispună de un stadion proprietate, modern, care ar putea determina creşterea veniturilor de manieră substanţială", a explicat preşedintele clubului, Paolo Scaroni, fost patron al grupului de hidrocarburi Eni.

"Toate principalele cluburi europene au încasări de stadion mai mari de 100 milioane euro, dar pentru AC Milan şi Inter acestea sunt de aproximativ 34 milioane. Această diferenţă riscă să fie motivul pentru care cele două cluburi nu realizează performanţa care s-ar impune în Europa", a mai spus Scaroni.

Dar dacă acest proiect nu se va concretiza, "există şi un plan B, tot cu Inter", a spus Scaroni.

Referitor la cooptarea unor noi sponsori, preşedintele clubului a precizat că "negocieri sunt în curs, dar dacă noi pierdem meciuri, atunci va fi greu".

Totodată, în afara unui nou stadion, clubul intenţionează să "investească în tineri jucători pentru a face din aceştia jucători de top", a adăugat Paolo Scaroni.

AC Milan ocupă doar locul 12 în clasament, la şapte puncte distanţă de locul 4, ultimul care asigură un loc în Liga Campionilor.