UEFA a amendat cu 20.000 de euro Federaţia Franceză de Fotbal, ca urmare a startului întârziat de la meciul cu Albania, din 7 septembrie, şi a gafei cu privire la imnul adversarilor, informează L’Equipe.

Stade de FranceFoto: fff.fr

Gafa de la partida de pe Stade de France a dus la întârzierea startului partidei din preliminariile Euro-2020 cu şapte minute.

Federaţia franceză a fost sancţionată de forul continental pentru lacune în organizare.

La 7 septembrie, înaintea meciului Franţa – Albania, mai întâi pentru adversarii francezilor a fost intonat un alt imn decât cel al Albaniei, cel al Andorrei. Iritaţi, fanii albanezi au început să fluiere încă de la primele note.

După intonarea Marseillezei, jucătorii albanezi au refuzat să îşi ia locurile pe teren, cerând să fie intonat imnul lor. După câteva minute de confuzie şi aşteptare, crainicul stadionului a cerut scuze publicului, însă la rândul său a greşit, anunţând: “Imnul Armeniei va fi intonat imediat”. Anunţul a fost întâmpinat cu noi fluierături, dar şi cu hohote de râs.

În cele din urmă, a fost intonat imnul Albaniei şi totul a revenit la normal. Franţa a câştigat meciul cu scorul de 4-1, transmite News.ro.