Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a asistat, marţi, la Pyongyang, la meciul dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud, el declarându-se "dezamăgit" de absenţa publicului pe stadion, informează Le Figaro.

Foto:

Meciul din preliminariile CM-2022, care s-a încheiat 0-0 şi nu a fost transmis de vreo televiziune, s-a disputat cu porţile închise pe stadionul Kim Il Sung.

"Îmi doream să văd un stadion plin pentru acest meci istoric, dar am fost dezamăgit că nu a fost niciun spectator în tribune. Am fost surprinşi de acest lucru, dar şi de alte probleme, cum ar fi transmiterea în direct a meciului şi probleme cu viza pentru jurnaliştii străini. Pentru noi, libertatea presei şi de expresie este esenţială, dar pe de altă parte ar fi o naivitate să ne gândim că putem schimba lumea într-o clipă", a declarat Infantino.

Nu au fost nici suporteri şi nici jurnalişti străini la acest meci. Singurele informaţii au fost furnizate de site-urile FIFA şi Confederaţiei Asiatice (AFC), care au fost autorizate să divulge doar minimum de date. Echipa Coreei de Sud a ajuns luni în Coreea de Nord, însoţită doar de selecţionerul Paulo Bento şi staff-ul acestuia.

Înainte de a pleca spre Pyongyang, sud-coreenii au fost rugaţi să-şi lase telefoanele mobile la ambasada din China, informează News.ro.