Meciul dintre selecţionatele de fotbal ale Bulgariei şi Angliei, din preliminariile EURO 2020, desfăşurat luni seara, la Sofia, nu a fost suspendat de arbitru, în ciuda insultelor rasiste adresate de fanii bulgari unor jucători englezi, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Anglia a dominat categoric jocul şi s-a impus cu scorul de 6-0, iar trei jucători de culoare ai echipei ''Three Lions'', fundaşul Tyrone Mings şi atacanţii Marcus Rashford şi Raheem Sterling, au fost ţinta unor strigăte de maimuţă venite din tribune.

Conform protocolului UEFA, arbitrul a întrerupt meciul şi a cerut speaker-ului stadionului să facă un apel la încetarea manifestărilor rasiste după o jumătate de oră de joc, după care croatul Ivan Bebek a discutat cu oficialii şi cu cele două echipe în finalul primei reprize, când jocul a fost oprit pentru a doua oară. În cele din urmă s-a luat decizia de a se disputa şase minute adiţionale până la pauză, iar căpitanul echipei Bulgariei, Ivelin Popov, a mers să discute cu suporterii.

Stadionul ''Vasil Levski'' era deja sub semnul unei sancţiuni din partea UEFA, pentru că un sector de 5.000 de locuri era închis din cauza incidentelor rasiste de la meciul cu Kosovo din luna iunie.

Înaintea meciului, mai mulţi fotbalişti englezi au discutat la vestiare pe tema atitudinii adoptate în cazul unor insulte rasiste, iar unii, printre care atacantul Tammy Abraham (Chelsea), au pledat pentru părăsirea terenului în acest caz, chiar dacă aşa ceva nu e prevăzut în protocolul UEFA.

Anglia a făcut un pas uriaş spre turneul final, după victoria la scor cu Bulgaria, 6-0 la Sofia. Rashford, Barkley (două), Sterling (două) şi Kane au marcat golurile echipei antrenate de Gareth Southgate. Plamen Iliev (ex-Astra Giurgiu) a fost în poarta gazdelor. Gheorghi Sarmov (ex-ACS Poli Timişoara) a intrat la pauză la bulgari. Bulgaria ocupă ultimul loc în grupă.

Reacția lui Sterling după insultele rasiste ale fanilor bulgari

"Îmi pare rău că Bulgaria este reprezentată de astfel de idioți pe stadion. În fine...6-0 și ne întoarcem acasă, măcar ne-am făcut treaba. O călătorie ușoară fanilor noștri, v-ați descurcat bine.", a scris Raheem Sterling pe Twitter.

Ce a spus Gareth Southgate, selecţionerul Angliei

"Ştiam că aceste scandări rasiste reprezintă o situaţie inacceptabilă, dar cred că am trimis două mesaje, am câştigat meciul şi am atras atenţia asupra acestei situaţii. Meciul a fost oprit de două ori şi ştiu că pentru unii nu va fi destul, dar noi am fost angajaţi în această procedură. Arbitrii şi oficialii au reacţionat imediat. Noi le-am raportat imediat ce am auzit, am avut o comunicare constantă cu ei", a declarat Southgate.

VIDEO Bulgaria, înfrângere usturătoare pe propriul teren cu Anglia (0-6)