Aflat în prezent pe banca tehnică a celor de la Al Sadd, Xavi Hernandez (39 de ani) a discutat cu jurnaliștii de la Sky Sports despre visul carierei de antrenor. Fostul internațional iberic își dorește să revină la FC Barcelona (clubul său de suflet), dar de aceasta dată din postura de antrenor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Ce își dorește Xavi

"Nu mă ascund. Scopul meu este să revin în Europa, să revin la Barca. Este o provocare pentru mine, dar încă învăț și mă bucur de asta. Ideea mea, pe care am avut-o și când eram fotbalist, este să fiu alături de Barcelona. Să antrenez acest gen de echipă ar fi un privilegiu pentru mine și cel mai mare privilegiu ar fi să mă întorc la Barca.

Acesta este scopul meu, dar, desigur, cui nu îi place Premier League? Atmosfera, stadioanele pline și jucătorii din Premier League sunt extraordinari. Dacă aș avea de ales, aș alege un club mare, Manchester City, Manchester United, Chelsea, Arsenal sau Tottenham" - Xavi Hernendez.

Pep Guardiola, marele exemplu

"Pep Guardiola este cel mai bun antrenor din lume, iar eu sunt un începător. Comparația a existat când eram un jucător, însă acum nu putem fi comparați. Sunt îndrăgostit de fotbalul lui Guardiola. Acum am început să antrenez.

Observ diferite metodologii. Poți câștiga în mai multe moduri, dar cel mai mult îmi place cel adoptat de City și de Guardiola. Urmăresc Premier League și îmi place. Guardiola este genial, indulgent, pasionat, obsedat. De asta îi merge atât de bine. Transmite multe lucruri fotbalistului. Am învățat multe lucruri și m-am bucurat de timpul petrecut alături de el" - Xavi Hernandez.

Xavi a marcat istoria Barcelonei preț de multe sezoane (peste 15 ani), perioadă în care a câștigat alături de catalani tot ce se putea câștiga.

În 2015, mijlocașul a decis să plece de pe Camp Nou la Al Sadd. La formația arabă, Xavi a fost întâi jucător, iar acum ocupă postul de antrenor.

Barcelona are parte de un început slab de campionat (cel mai rău din ultimii 25 de ani), catalanii aflându-se momentan pe locul 8. Formația antrenată de Ernesto Valverde are 7 puncte din 5 etape (două victorii, o remiză și două înfrângeri).