După ce a ajuns în semifinalele Euro 2019 și și-a asigurat prezența la JO 2020, România U21 începe astăzi o nouă aventură. Mirel Rădoi aliniază la linia de start o nouă generație și spune că trebuie lăsat în urmă ce s-a întâmplat în această vară, pentru ca jucătorii să nu resimtă presiunea. Primul test din preliminariile pentru Euro 2021 este reprezentat de Danemarca. Meciul se dispută pe Norjyske Arena din Aalborg și va fi transmis în direct la Pro X, de la ora 19:30.

Jucatorii nationalei U21 la antrenamentFoto: frf.ro

Echipele probabile:

Danemarca U21: P. Jensen - Roerslev, Racic, V. Nelsson, Poulsen - Hjulmand, J. Sørensen, M. Andersen - N. Laursen, Olsen, J. Larsen

Antrenor: Albert Capellas

Rezerve: Christensen, Amundsen, Anyembe, Damsgaard, Odgaard, Nartey, Dreyer

România U21: Aioani - R. Boboc, Pașcanu, Chindriș, Velisar - Băluță, Dragomir - G. Ganea, Olaru, Fl. Coman - Ad. Petre

Antrenor: Mirel Rădoi

Rezerve: I. Rus, R. Grigore, Rațiu, Oaidă, Ciobanu, Carnat, Drăguș

Mirel Rădoi: "Trebuie să lăsăm deoparte ce a fost în vară, nu vreau ca jucătorii să resimtă presiunea"

"Începem un drum nou, e un nou început. Sper să fie un prim pas fericit și să ne întoarcem acasă cu toate punctele. Întâlnim o echipă cu un selecționer nou, un spaniol, Albert Capellas, dar ne-am documentat bine. În plus, am avut pe cineva la amicalul lor cu Ungaria.

Trebuie să lăsăm deoparte ce a fost în vară, nu vreau ca jucătorii să resimtă presiunea. Aceasta trebuie să fie pe umerii antrenorilor. Dar am încredere în acest grup și cred cu tărie că ne putem califica din nou la turneul final.

E clar că singuri am ridicat nivelul așteptărilor, prin ceea ce am arătat pe teren. Asta nu e un lucru rău, ba din contră. Românii vor din nou să ne vadă acolo și au încredere în noi că vom reuși. Asta ne motivează suplimentar. Nu vrem să îi dezamăgim.

Vom implementa un alt sistem de joc, dar filosofia va fi aceeasi. Veti vedea aceleași lucruri bune ca până acum. Vrem totuși să aducem în plus temporizarea, cred că asta ne-a lipsit până acum", a declarat Mirel Rădoi, înaintea debutului în preliminariile pentru Euro 2021.

Lotul convocat de Mirel Rădoi:

Portari: Marian Aioani (Chindia Târgoviște), Ionuț Rus (Oltul Turris Turnu Măgurele); Cosmin Dur-Bozoancă (Universitatea Cluj)

Fundași: Andrei Rațiu (Villarreal/Spania), Andrei Chindriș (FC Botoșani), Ricardo Grigore (FC Dinamo), Alexandru Pașcanu (CFR Cluj), Constantin Dima (Astra Giurgiu), Radu Boboc (FC Viitorul), Mihai Velisar (Gaz Metan Mediaș);

Mijlocași: Tudor Băluță (Brighton/Anglia), Răzvan Oaidă (FCSB), Andrei Ciobanu (FC Viitorul), Darius Olaru (Gaz Metan Mediaș), Vlad Dragomir (Perugia/Italia), Nicolae Carnat (Sepsi OSK), Mihai Dobre (Bournemouth/Anglia), Mihai Neicuțescu (FC Dinamo), Florinel Coman (FCSB);

Atacanți: Adrian Petre (Esjberg/Danemarca), Denis Drăguș (Standard Liege/Belgia), George Ganea (FC Viitorul).

Programul Grupei 8:

6 septembrie 2019: Ucraina – Finlanda 2-0, Irlanda de Nord – Malta 0-0

10 septembrie 2019: Ucraina – Malta, Finlanda – Irlanda de Nord, Danemarca – România

10 octombrie 2019: Finlanda – Malta, Danemarca – Irlanda de Nord, România – Ucraina

14 octombrie 2019: Finlanda – Danemarca, România – Irlanda de Nord

14 noiembrie 2019: România – Finlanda

15 noiembrie 2019: Ucraina – Danemarca

19 noiembrie 2019: Irlanda de Nord – România, Danemarca – Malta

27 martie 2020: Malta – Ucraina

31 martie 2020: Ucraina – Irlanda de Nord, România – Danemarca, Malta – Finlanda

4 septembrie 2020: Danemarca – Ucraina, Malta – Irlanda de Nord, Finlanda – România

8 septembrie 2020: Finlanda – Ucraina, Irlanda de Nord – Danemarca, Malta – România

9 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Finlanda, Ucraina – România, Malta – Danemarca

13 octombrie 2020: Irlanda de Nord – Ucraina, România – Malta, Danemarca – Finlanda

Toate partidele selecționatei U21, de acasă și din deplasare, din preliminariile pentru EURO 2021 se vor putea vedea la PRO TV sau la Pro X.

La EURO 2021 vor participa 16 echipe. Pe lângă cele două formații gazdă, Ungaria și Slovenia, se vor califica direct cele 9 câștigătoare ale grupelor și cel mai bun loc doi. Celelalte 8 formații clasate pe locul secund vor disputa între ele un baraj în dublă manșă pentru celelalte 4 locuri disponibile.